11/2/18

Γ ΕΛΜΕ-Θ: Συλλαλητήριο για την Παιδεία,Πέμπτη 15/2, στις 6.00 μμ., στο Άγαλμα Βενιζέλου
Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                        
6-2-2018                                                          
Θεσσαλονίκη  Πρ. Κορομηλά 51 ΤΚ.54622
  Τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο !
Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα  θα ανατραπούν, δεν θα περάσουν !
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Πέμπτη 15/2, στις 12 μ., στο Άγαλμα ΒενιζέλουΗ επίθεση στους εργαζόμενους από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ συνεχίζεται και εντείνεται με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (αντιαπεργιακός νόμος, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, 30ωρο, συγχωνεύσεις σχολείων,  κ.ά.), αλλά και με την προώθηση και άλλων 88 νέων προαπαιτούμενων στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης, καθώς και νέων μέτρων για την εκπαίδευση (αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, αποχαρακτηρισμός της ώρας σίτισης, «Νέο Λύκειο», υπονόμευση της τεχνικής εκπ/σης –κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών, τη μαθητεία – κακοπληρωμένη εργασία, αναμοριοδότηση, κ.ά.). Αναμένεται, η τελική έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α για την ελληνική εκπαίδευση  (Απρίλιος 2018) με νέο πακέτο μέτρων για την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής εκπαίδευσης στο μοντέλο και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ που η εφαρμογή της διαμορφώνει το φτηνό, ευέλικτο σχολείο της αγοράς.
Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα, αλλά αρνήθηκαν να κηρύξουν έστω και μια απεργία την ημέρα που ψηφίζονταν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τώρα που εφαρμόζονται και προωθούνται και νέα.   Αυτό αποτελεί απροκάλυπτη αποδοχή και στήριξη  της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.
Διεκδικούμε: 
·         Να μην περάσουν, να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης! Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας.
·         Κάτω τα χέρια από την απεργία. Όχι στην αντιαπεργιακή τροπολογία. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις.
·         Καμία αύξηση στο ωράριο εργασίας και διδασκαλίας. Επαναφορά του στα προ του 2013 επίπεδα. Με συλλογικές αποφάσεις συλλόγων και συνδικαλιστική κάλυψη από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ δεν εφαρμόζουμε δεν υλοποιούμε την τιμωρητική 30ωρη παραμονή στο σχολείο και την ακυρώνουμε στην πράξη.
·         Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολείου. Με γονείς, μαθητές και τοπικές κοινωνίες δε θα τις επιτρέψουμε!
·         20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις Ομάδες Προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.
·         Απόσυρση της πρότασης αναμοριοδότησης σχολείων που δημιουργεί αδικίες και οδηγεί σε κατάργηση χιλιάδων τμημάτων.
·         Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων και ρυθμίσεων των τελευταίων χρόνων.
·         Όχι στις απολύσεις αναπληρωτών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα. Πλήρη κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων.
·         Όχι στο μισθολόγιο– φτωχολόγιο. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Άμεση επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Επανυπολογισμός τώρα μισθολογικών κλιμακίων με ισχύ από 1/1/2016. Άμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στο βασικό μισθό και στις συντάξεις.  Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000€.
·         Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση. Έκτακτη επιχορήγηση τώρα
·         Να μην κατατεθεί νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο. Να σταματήσει η υπονόμευση ΕΠΑΛ και ΤΕΕ (κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, μαθητεία κ.ά.).
·         Κατάργηση όλου του πλαισίου αξιολόγησης, εσωτερικής, εξωτερικής και αυτοαξιολόγησης. Δεν συμμετέχουμε σε καμία αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση. Απεργία– αποχή από κάθε διαδικασία.
·         Όχι στην «αυτονομία» του σχολείου, την «αποκέντρωση», τις ηλεκτρονικές εγγραφές και την «ελεύθερη» επιλογή σχολείου.
·         Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.  Πλήρη Σύνταξη χωρίς περικοπές με 30 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας.
·         Ένταξη των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη με όλες τις υποστηρικτικές δομές.
·         Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, υπουργείου, ΕΕ, ΟΟΣΑ με στόχο την ακύρωση των μέτρων, την αποτροπή των επόμενων και  την ανατροπή όλου του πλαισίου Χρέους – ΕΕ – Μνημονίων. Προχωράμε με  συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων Οργανώνουμε πανεκπαιδευτικό αγώνα σε συνεργασία με γονείς/φοιτητές/μαθητές και όλο το εργατικό κίνημα. Με βασικό σύνθημα «Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο» κηρύσσουμε για το επόμενο διάστημα ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας .
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους  γονείς, μαθητές και φοιτητές να πάρουν μέρος την Πέμπτη 15/2, στις 6.00 μμ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στο  πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε οι ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Π.Ε., Σύλλογοι Γονέων και Σύλλογοι φοιτητών. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: