19/12/17

Εμπορικός Σύλλογος σε καθηγητές και μαθητές:Το "shopping" ήταν το βασικό ζητούμενο της ''εκπαιδευτικής'' εκδρομής


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους με την οποία εκφράζει ειρωνικά τις θερμές του ευχαριστίες προς το 2ο Λύκειο της πόλης, για την στήριξη της εμπορικής αγοράς της Αθήνας!  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΟΥΣ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το 2ο Λύκειο Άργους , τον Λυκειάρχη και τους συνοδούς καθηγητές, για την συνεπή στήριξη της εμπορικής αγοράς της ΕΡΜΟΥ στην ΑΘΗΝΑ για άλλη μια χρονιά.

Η αποβίβαση σχεδόν όλων των μαθητών με τα χέρια γεμάτα ψώνια είναι αψευδής μάρτυρας της επιτυχίας του σκοπού της ''εκπαιδευτικής'' εκδρομής.

Άλλωστε είναι ολοφάνερο ότι το shopping είναι το βασικότερο ζητούμενο μιας ''εκπαιδευτικής'' εκδρομής των εκπαιδευτικών μας μονάδων.

Ευχόμαστε του χρόνου ακόμη καλύτερα ψώνια στην ΕΡΜΟΥ και σε άλλους ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ προορισμούς της Αθήνας στην καθιερωμένη πια ''ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ'' εκδρομή.

Ο Εμπορικός κόσμος του Άργους πάντα στην διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας για να στηρίξει οικονομικά λαχειοφόρους αγορές ,ημερολόγια ή προσφέροντας δώρα για χορούς με σκοπό να πηγαίνουν εκπαιδευτικές εκδρομές σε εμπορικούς προορισμούς στην Αθήνα.

Απάντηση από τους μαθητές του 2ου Λύκειου Άργους προς τον Εμπορικό Σύλλογο για την ανακοίνωσή του  

Κύριοι του Εμπορικού Συλλόγου Άργους

Σας γνωστοποιούμε πως με έκπληξη παρατηρήσαμε πως σε όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του τόπου μας αναρτήθηκε από το Σύλλογο σας (αφού εσείς την υπογράφεται) ένα άρθρο με τίτλο ΄΄Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους ευχαριστεί το 2ο Λύκειο Άργους για την… στήριξη της εμπορικής αγοράς της ΕΡΜΟΥ στην ΑΘΗΝΑ΄΄ . Δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να σας απαντήσουμε σε αυτό το ειρωνικό και άκρως προσβλητικό άρθρο ως προς το σχολείο μας , αλλά η απάντηση αυτή εχει άμεσο σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και την διερεύνηση της ύποπτης αυτής δημοσίευσης σας η οποία προβάλει μια στεγνή επίθεση έναντι του σχολείου μας. Προς αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν σας επισυνάπτομε τα παρακάτω…

1) Η επίσκεψη μας δεν ήταν ΄΄ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ΄΄ εκδρομή, (όπως εσφαλμένα αναφέρεται ) αλλά πραγματική εκδρομή η οποία είχε και ξεναγό και αποδεικτικό εισιτήριο το οποίο επιθυμούμε να δημοσιευθεί. Επίσης, επισκεφθήκαμε το Μέγαρο Μουσικής και ξεναγηθήκαμε στην διαδραστική έκθεση Van Gogh. Άλλη μια ομάδα της μαθητικής κοινότητας του σχολείου μας επισκεφθήκαμε με την συνοδεία ξεναγού την Αρχαία αγορά , το μουσείο , καθώς και τους γύρο αρχαιολογικούς χώρους έως το θέατρο ΄΄Δώρα Στρατου΄΄ .
2) Επίσης , μετά το τέλος των ξεναγήσεων αυτών , ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που μας απέμεινε, τον διαθέσαμε για να γευματίσουμε πρόχειρα καθώς και για να πιούμε κάποιο ρόφημα. Η παράληψη μας, φαίνεται ότι ήταν πως δεν πήραμε την ΄΄άδεια σας ΄΄ για αυτό, αφού από αυτά που γράφατε μας δίνεται την εντύπωση πως αυτό έπρεπε να κάνουμε , ή ίσως θα έπρεπε να γυρίσουμε απνευστί πίσω στον τόπο μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες για την ΄΄ τόνωση της αγοράς της πόλης μας΄΄ . Δεν αρνούμαστε ότι κάποιοι από εμάς διαθέσαμε μέρος από το χαρτζιλίκι μας σε κάποιες λίγες – ελάχιστες αγορές που η τοπική αγορά δεν μπορεί να μας προσφέρει σε τόσο χαμηλές τιμές. Εκτός αν μας θεωρείτε παιδιά του Ωνάση ή ότι έχουμε τόσο υπερκαταναλωτική διάθεση που για να φέρουμε τα ΄΄ψώνια΄΄ μας από την Αθήνα χρειαστήκαμε μεταφορική εταιρεία. Ακόμα θα θέλαμε να θέσουμε το εξής ερώτημα… από τις 365 ημέρες του χρόνου τις 364 στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας. Παρόλα αυτά εσείς σταθήκατε σε αυτή την μια ημέρα κατά την οποία διαθέσαμε ΜΈΡΟΣ του χαρτζιλικιού μας για να κάνουμε ελάχιστες αγορές στην Ερμού….. Τόσο πολύ σας πονάει;;;;;

Αλλά ας σοβαρευτούμε!!! Σε κανέναν δεν μπορείς να απαγορεύσεις να ασχοληθεί μαζί σου, αλλά τα γραφόμενα του θα πρέπει να είναι αληθή. Επίσης θα θέλαμε να δικαιολογήσουμε τον τίτλο της ΄΄Επίθεσης΄΄ που προαναφερθήκαμε καθώς δεν είδαμε καμία διαμαρτυρία ούτε για το ΕΠΑ.Λ το οποίο παραβρέθηκε την ίδια ημερομηνία με το σχολείο μας αλλά ούτε και για το 1ο ΓΕΛ ΑΡΓΟΥΣ το οποίο ήταν στην Αθήνα την ακριβώς προηγούμενη εβδομάδα. (η αναφορά αυτή που κάνουμε για τα άλλα σχολεία γίνεται καθαρά για επιβεβαίωση της φανερής επίθεσης έναντι του σχολείου μας).

Επίσης θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στους αναγνώστες , ότι το σχολείο μας είναι υπερασπιστής της Unicef και πως έχει επανειλημμένα βραβευθεί για την δράση του στον οργανισμό ΄΄Χαμόγελο του παιδιου΄΄ κλπ. Ακόμα έχει συμμετοχή σε (πολιτιστικές-καλλιτεχνικές-αθλητικές) δράσεις καθώς και μια ενεργό συμμετοχή σε πολιτιστικούς συλλόγους ( Λύκειο Ελληνίδων, Σώμα Ελλήνων Οδηγών κλπ) και για τις επανειλημμένες δράσεις στο κοινωνικό παντοπωλείο και σε άλλους κοινωνικούς φορείς.
Τέλος, κοινό μυστικό τείνει να γίνει σε όλους ότι : ΤΟ 2Ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΩΤΟ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΝΟΧΛΕΙ..

http://mykines.blogspot.gr/2017/12/blog-post_22.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: