21/12/17

ΠΑΣΑΔ: Ενδεχόμενο για νέους πίνακες με μεταπτυχιακά Διαπολιτισμικής Αγωγής

 Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για το ενδεχόμενο νέων πινάκων με μεταπτυχιακά Διαπολιτισμικής Αγωγής και Μόνιμους Διορισμούς

Διαπολιτισμική
Στις αρχές Νοεμβρίου ενημερωθήκαμε πως υπήρχαν έντονες διεργασίες στο Υπουργείο για την δημιουργία πινάκων "Διαπολιτισμικής Αγωγής".
Πιο συγκεκριμένα, σ' αυτούς θα περιλαμβάνονταν οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακών στη Διαπολιτισμική Αγωγή και θα χρησιμοποιούνταν για την πρόσληψη συναδέλφων σε ΔΥΕΠ και ΤΥ ως καταλληλότεροι έναντι όλων των άλλων.
Υπενθυμίζεται εδώ πως και πριν δυο χρόνια είχαν γίνει ανάλογες ενέργειες αλλά μετά από σφοδρές μας αντιδράσεις δεν προχώρησε το θέμα.
Άμεσα, όπως και τότε, αντιδράσαμε, και συνεχίζουμε ν' αντιδρούμε αρνητικά. Το θέμα, μεταξύ άλλων, τέθηκε και στις 28 Νοεμβρίου σε συνάντηση με την υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία όμως δεν πήραμε σαφή απάντηση ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Διευθυντής Σπουδών, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητά του δηλώνοντας όμως αναρμόδιος.
Επισημαίνουμε και το έχουμε κάνει γνωστό σε όλους, πως όχι μόνο δεν πρόκειται να συναινέσουμε αλλά και θ'αντιδράσουμε δυναμικά στον περαιτέρω κατακερματισμό του κλάδου και πως "ευνοϊκές ρυθμίσεις" για τους αναπληρωτές που είναι απολύτως ΛΟΓΙΚΕΣ κι ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ δεν μπορούν να θεωρηθούν ικανά "αντίμετρα" στη διάλυση των πινάκων και στην εξυπηρέτηση των σχεδίων για ελάχιστους μόνιμους διορισμούς σε μια εκπαίδευση που από το 2010 δουλεύει στον αυτόματο πιλότο με αναπληρωτές.

Μόνιμοι Διορισμοί
Τα όσα διαρρέονται και θα γνωστοποιηθούν στο διάστημα από τα τέλη Γενάρη και μετά, ότι θ'αφορούν μικρό αριθμό διορισμών, όχι δασκάλους όμως, καθώς μετά την επιστροφή μέρους των σχολικών συμβούλων στα σχολεία και σειρά άλλων μέτρων θα θεωρούμαστε σχεδόν...πλεονασματικός κλάδος άρα και μειωμένων (βλέπε συνταξιοδοτήσεις και μέχρι εκεί) αναγκών για μόνιμους διορισμους!
Δηλώνουμε και προειδοποιούμε :
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!
Συνάδελφοι δεν μπορούμε πλέον να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και ν' αδιαφορούμε.
ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΚΟΜΗ.
Πρώτιστη ευθύνη, για τα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν, είναι η ατομική κι όσο πιο γρήγορα γίνει κατανοητό αυτό τόσο καλύτερα για όλους μας.
Πρέπει λοιπόν να είμαστε όλοι παρόντες ή να ενεργήσουμε ΟΠΟΥ, ΟΤΑΝ ΚΙ ΟΠΩΣ, ΖΗΤΗΘΕΙ από τον ΠΑΣΑΔ. Ξεκάθαρα!!!

Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: