5/12/17

Τι είπε ο Κ. Γαβρόγλου για Διευθυντές σε συστεγαζόμενα σχολεία και υποχρεωτικό ωράριο εκπαιδευτικών


Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας σήμερα στο  Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα  είπε τα εξής για τη συμφωνία με τους Θεσμούς:

Άρχισε μια συζήτηση για να καταλήξουμε στα εξής:

1.Την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Είναι αυτό που υπογράψαμε. Για όσους δεν το ξέρετε αυτό ισχύει από το 1985. Τελεία και παύλα

2.Είπαμε ότι θα νομοθετήσουμε κριτήρια συγχωνεύσεων και τα κριτήρια πρέπει να τα αποφασίσουμε όλοι. Δεν νοείται να έχουμε ένα σχολείο με τους ίδιους διαδρόμους και να συστεγάζονται δύο σχολεία. Αντί να συστεγάζεται ένα. Δεν είναι και κάτι το λογικό, επειδή υπάρχουν δύο διευθυντές; Ωραία είναι και 300 τέτοια σχολεία ..να βρούμε μία λύση. Να γίνουν δύο υποδιευθυντές, αλλά δε μπορούμε να εμπλακούμε σε απίστευτες παθογένειες του παρελθόντος.

3.Στην επιλογή των διευθυντικών στελεχών να εμπλέκονται  και άτομα του ΑΣΕΠ. Να μην είναι αποκλειστικά μέσω του ΑΣΕΠ αλλά να εμπλέκεται στην επιλογή. Το θεωρήσαμε πάρα πολύ λογικό.

4. Έτσι ή αλλιώς έχουμε και τη δική μας δέσμευση για την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων και αξιολόγηση στελεχών της εκπαίδευσης.

Αυτά συμφωνήσαμε.Τα είδατε πουθενά στις εφημερίδες ή στις τηλεοράσεις; Όταν την περασμένη εβδομάδα διέδιδαν αυτά που διέδιδαν.  Είναι στοιχειώδης ενημέρωση αυτή;


Δεν υπάρχουν σχόλια: