18/12/17

Κ. Γαβρόγλου: Ο πιο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει να αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός


 Σε συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας στο Κανάλι της Βουλής ανέλυσε το λόγο για τον οποίο δε πρέπει να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, από διευθυντές και πάνω, και προφανώς όχι αξιολόγηση των εκπαιδευτικών για το όποιο μπορώ να σας πω χιλιάδες λόγους

Ένας από τους πιο σοβαρούς  λόγους είναι ότι η πολιτεία ήταν τόσο ασυνεπής προς την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική κοινότητα και δε μπορεί να έχει απαιτήσεις,  όταν η ίδια  δεν ήταν εντάξει.

Δε μπορεί να μην τους έχει επιμορφώσει, δε μπορεί να μην έχουν ενισχυθεί οι υλικοτεχνικές υποδομές, δε μπορεί να μην έχουν του κόσμου τα βοηθήματα και τις δυνατότητες αδειών για περαιτέρω επιμορφώσεις στα πανεπιστήμια και μετά εσύ κουνώντας το δάχτυλο να πας και να πεις: "ξέρεις ότι δεν κάνεις σωστά τη δουλειά σου".. που την κάνουν καλά.

Πρέπει να αναρωτηθεί η ελληνική κοινωνία, γιατί  η εκπαίδευση  μας σε όλες τις βαθμίδες δεν έχει καταρρεύσει στον καιρό της κρίσης. Σχεδόν όλοι οι θεσμοί έχουν καταρρεύσει, η εκπαίδευσή μας γιατί δεν έχει καταρρεύσει; Και δεν έχει καταρρεύσει γιατί οι εκπαιδευτικοί την πήραν στην πλάτη τους. Όχι όλοι προφανώς. Αλλά φαίνεται ότι το πήραν στην πλάτη τους ένας εντυπωσιακός αριθμός...Δεν υπάρχουν σχόλια: