6/8/17

Για πρώτη φορά ο Σ.Δ μπορεί να αποφασίσει να μη γίνουν μαθήματα στον πρωινό κύκλο για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων το απόγευμα έως 2 φορές το σχ. έτος

Με απόφαση του ο Σύλλογος Διδασκόντων( Δημοτικά /Νηπιαγωγεία), και χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη έγκριση, μπορεί να αποφασίσει για την μη πραγματοποίηση μαθημάτων στην πρωινή βάρδια και να μεταφέρει το ωράριο εργασίας  σε απογευματινές ώρες  για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων έως και 2 φορές το σχ. έτος. 

Κάτι τέτοιο ίσχυε για τα Δημοτικά ( ΠΔ 201, χωρίς αναφορά του αριθμού μεταφορών ωραρίου εργασίας) όμως όχι και για τα Νηπιαγωγεία( ΠΔ 200)που μετέφεραν άτυπα τις σχολικές εκδηλώσεις για το απόγευμα ενώ είχαν λειτουργήσει και το πρωί.

Το νέο ΠΔ 79 /2017   δίνει  τη δυνατότητα στο Σύλλογο Διδασκόντων( Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) για μεταφορά του  ωραρίου εργασίας σε απογευματινές ώρες για την πραγματοποίηση  εκδηλώσεων έως και  δύο φορές ανά διδακτικό έτος. Για την απόφαση αυτή ενημερώνονται ο Σχολικός Σύμβουλος και ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ

 

Τι γίνεται όταν ο Διευθυντής εισηγείται την κατανομή τάξεων και στον Σ.Δ η πλειοψηφία είναι παλιοί ή νεότεροι εκπαιδευτικοί

 

 

 

Πάλι προβλέπεται η μυστική ψηφοφορία στις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων στο Νέο Π.Δ 79/2017

 

 

Νέο Π.Δ Πώς θα γίνεται η κατανομή τάξεων στο Δημοτικό Σχολείο


1 σχόλιο:

Ευτυχία είπε...

Κάνετε λάθος, άλλο το διδακτικό ωράριο και άλλο το εργασιακό. Το ΠΔ μιλάει για το εργασιακό ωράριο και όχι για το διδακτικό.