2/8/17

Ποτάμι: Σε επόμενη έκδοση ΠΔ να ορίσουν οι μαθητές να ψηφίζουν για τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες

  
Ιδεοληπτική αλλεργία της κυβέρνησης σε κάθε μορφή καταξίωσης και αριστείας
  Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Τομέας Παιδείας του Ποταμιού, στην οποία γίνεται λόγος για “ιδεοληπτική αλλεργία σε κάθε μορφή καταξίωσης και αριστείας” της κυβέρνησης.
“Τελικά η αριστεία είναι ρετσινιά, και όσους Υπουργούς Παιδείας και αν αλλάξει ο κ. Τσίπρας, είτε για επικοινωνιακούς, είτε για άλλους λόγους, όλοι πρεσβεύουν αυτή τη ρήση του κ. Μπαλτά. Έτσι και ο κ. Γαβρόγλου, ενώ στη Βουλή υπήρχε η συζήτηση για την τριτοβάθμια Παιδεία, έφερε Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017) με το οποίο ορίζει πλέον την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών μέσω κλήρωσης” αναφέρει το Ποτάμι.
“Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθημερινά με λόγια και με έργα αποδεικνύει την ιδεοληπτική της αλλεργία σε κάθε μορφή καταξίωσης και αριστείας. Με το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, κάτι τόσο τιμητικό, όπως το να είσαι η/ο σημαιοφόρος του σχολείου σου, μετατρέπεται σε μια διαδικαστική υποσημείωση. Έτσι, για ακόμη μία φορά, όπως και με τον τρόπο εισαγωγής στα πειραματικά σχολεία, «μαθαίνει» στα παιδιά μας ότι για να ξεχωρίσεις δεν χρειάζεται προσπάθεια αλλά «τύχη»!” συνεχίζει η ανακοίνωση
“Οι ευθύνες του Υπουργού Παιδείας είναι τεράστιες και καλούμε να αποσύρουν το συγκεκριμένο διάταγμα. Εκτός βέβαια και αν σκέφτονται ήδη σε επόμενη έκδοση ΠΔ, να ορίσουν τους μαθητές να ψηφίζουν για τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες…” καταλήγει το Ποτάμι.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:

 

Αλλάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα. Αργότερα θα ξεκινούν τα μαθήματα

 

 Υπουργείο Παιδείας: Ποιες οι Καινοτομίες του Νέου Προεδρικού Διατάγματος

 

Ο ρόλος των Σχολικών Συμβούλων με το νέο Προεδρικό Διάταγμα

 

Πάλι προβλέπεται η μυστική ψηφοφορία στις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων στο Νέο Π.Δ 79/2017

 


Νέο Π.Δ Πώς θα γίνεται η κατανομή τάξεων στο Δημοτικό Σχολείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: