25/7/17

Απολύουν πρώτα τους γονείς και μετά βάφουν τα σχολεία των παιδιών τους!Απολύουν τους γονείς και βάφουν τα σχολεία των παιδιών τους!

Η πολυεθνική εταιρεία χτυπά και φέτος την πόρτα των σχολείων μας! Η πολυεθνική εταιρεία που έκλεισε το εργοστάσιό της στην Ελλάδα πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, η εταιρεία που άφησε τους γονείς χωρίς δουλειά χτυπάει την πόρτα των παιδιών τους, χτυπάει την πόρτα των σχολείων για να αποδείξει στους μαθητές, στα παιδιά των απολυμένων γονιών, ότι η εταιρεία είναι φιλεύσπλαχνη και βάφει σχολεία! Η εταιρεία που βύθισε στην ανεργία εκατοντάδες οικογένειες, η εταιρεία που πλουτίζει απολύοντας εργάτες αφού πρώτα τους έχει πιει το αίμα, έρχεται να βάψει τα σχολεία των παιδιών των απολυμένων εργατών για να τους δείξει ότι αυτή είναι μια καλή εταιρεία και ότι οι γονείς τους είναι άχρηστοι!
Σ’ αυτό το άθλιο παιχνίδι, κομπάρσοι και βαστάζοι της άθλιας αντεργατικής πολιτικής της άθλιας πολυεθνικής εταιρείας οι δημαρχέοι, οι οποίοι αντί να διεκδικήσουν τα κονδύλια που τους αναλογούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να συντηρηθούν τα σχολεία, όχι μόνο δεν διεκδικούν αυτά που τους αναλογούν αλλά μπαίνουν και στην «σειρά» κάνοντας τους δημότες τους επαίτες στην πόρτα των πολυεθνικών εταιρειών για να συντηρηθούν τα σχολεία!
Στο άθλιο αυτό «survivor» για το ποιο σχολείο θα επικρατήσει ώστε να βαφεί, τον χορό σέρνει η ίδια η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που επιτρέπουν την παρέμβαση των πολυεθνικών στα σχολεία. Οι πολυεθνικές με αυτόν τον τρόπο και διαφημίζονται και φοροαπαλλάσσονται και απαλλάσσουν το υπουργείο από έξοδα! Στον βωμό της υπηρέτησης του κέρδους των πολυεθνικών, η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιτρέψει κι ένα κανονικό «survivor» μεταξύ των μαθητών των ανταγωνιζόμενων σχολείων όπου το έπαθλο του βαψίματος του σχολείου θα κέρδιζε το σχολείο του οποίου οι περισσότεροι μαθητές θα κατάφερναν να παραμείνουν ζωντανοί!
Άθλια παιχνίδια πολυεθνικών με την συμμετοχή κυβέρνησης και δημαρχέων σε βάρος γονιών και μαθητών και από την άλλη η εκπαιδευτική κοινότητα να παρακολουθεί όλη αυτή την αθλιότητα χωρίς να παρεμβαίνει παίρνοντας με τις κλωτσιές κυβέρνηση και δημάρχους που συμμετέχουν σ’ αυτόν τον κανιβαλισμό σε βάρος των μαθητών! Η παιδαγωγική κοινότητα σύσσωμη έχει υποχρέωση να διώξει με τις κλωτσιές τις πολυεθνικές και τις χορηγίες τους από τα σχολεία, καθώς και όλους εκείνους που στηρίζουν αυτήν την αντιεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική και άθλια διαδικασία.
Όσο για την συγκεκριμένη εταιρεία και τους «έξυπνους» γονείς που έχουν ξαμοληθεί στο δρόμο σαν ντίλερ της εταιρείας ζητώντας υπογραφή για να βαφτεί το δικό τους σχολείο, η απάντηση πρέπει να είναι μια: «Ούτε γουλιά»!
Βασίλης Κιμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: