14/6/17

Μια διαφορετική επιστολή Σχολικού Συμβούλου προς τους Διευθυντές των Σχολείων της Περιφέρειάς του.


Αγαπητές Συναδέλφισσες & Αγαπητοί Συνάδελφοι

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των μαθημάτων θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία που είχαμε όλη τη σχολική χρονιά 2016-17 και να ευχηθώ κάθε καλό για τη συνέχεια.

Γνωρίζω ότι αυτές τις ημέρες περνάτε μια ακόμη δοκιμασία με την επιλογή των Δ/ντών. Εύχομαι στον καθένα από εσάς και στην κάθε μια προσωπικά Καλή Επιτυχία.

Τα στελέχη της εκπαίδευσης, όπως εσείς έχετε ένα καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των σχολείων χωρίς όμως την ανάλογη στήριξη και φροντίδα.
  • Ζούμε σε ένα καθεστώς για δεκαετίες τώρα, που δεν επιθυμεί να αποτιμά το έργο κανενός και να του δίνει την ανάλογη επιβράβευση. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να αρχίζουμε από την αρχή και αυτό είναι και άδικο και επιβλαβές για τα σχολεία, τους μαθητές και τους γονείς.
  • Η συνέχεια στην εκπαιδευτική πολιτική είναι το ζητούμενο. Ένα θέμα που έχουν λύσει, σε μεγάλο βαθμό άλλες κοινωνίες για μας φαντάζει «άπιαστο όνειρο».
  • Η ασυνέχεια, η αποσπασματικότητα, οι συνεχείς παλινωδίες, η μη εμπιστοσύνη στα στελέχη και τους εκπ/κούς, η μη ενημέρωση για τις ασκούμενες πολιτικές, η συνεχής αλλαγή των κριτηρίων για την επιλογή των στελεχών, η αδιαφορία των εκπ/κών Ομοσπονδιών για την τύχη και το ρόλο των στελεχών, η πίεση για ανταπόκριση στο ρόλο σας/μας χωρίς στοιχειώδη εφόδια και εργαλεία, η σύγχυση μεταξύ της συνδικαλιστικής και εκπαιδευτικής/υπηρεσιακής ταυτότητας, η πίεση της κοινωνίας να ανταποκριθούμε σε ρόλους που δεν μας έχουν εκπαιδεύσει, η οικονομική κατάσταση που εξανεμίζει μισθούς και επιδόματα… και μια σειρά άλλα θέματα είναι που μας απασχολούν και σας απασχολούν.     
  • Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε και τη νέα σχολική χρονιά 2017-18 τη συνεργασία μας προς όφελος των σχολείων μας και ιδιαίτερα των μαθητών και των οικογενειών τους.

  • Θέλω να σας συγχαρώ ιδιαίτερα για τις εξαιρετικές εκδηλώσεις που παρουσιάσατε στα σχολεία σας, οι οποίες δείχνουν την ποιότητα του έργου και της συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί, την οποία οφείλουμε να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

  • Θέλω να γνωρίζετε ότι θα σταθώ δίπλα σας σε κάθε θέμα που σας απασχολεί και μαζί θα προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία που αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές ή τους γονείς των σχολείων μας.

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ 18ΗΣ ΕΚΠ/ΚΗΣ ΠΕΡΙΦ. Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: