11/6/17

Ανοιχτή επιστολή προς τον/την «αδικημένο/η διευθυντή/τρια που θα επιστρέψει πάλι
Ανοιχτή επιστολή προς τον/την «αδικημένο/η διευθυντή/τρια»
Στις κρίσεις διευθυντών του 2015 η ψηφοφορία του Συλλόγου Διδασκόντων σε έστειλε στην τάξη, έχασες τη θέση, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων επέλεξε τους ίδιους διευθυντές/τριες.
Γιατί αλήθεια; αν και είχες πλούσιο βιογραφικό και μετρήσιμα μόρια;
Ως Διευθυντής του σχολείου ήσουν ο εμψυχωτής των δασκάλων, ο μαέστρος, ο συντονιστής; Θεωρούσες τον εαυτό του πρώτον μεταξύ ίσων; Επιδίωκες να είσαι η κεντρομόλος δύναμη του σχολείου και όχι η φυγόκεντρος; Η πόρτα του γραφείου σου ήταν ανοιχτή; Δημιουργούσες οράματα και έθετες στόχους για ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στην κοινωνία; Μήπως ήσουν τυπολάτρης και διεκπεραιωτής αλληλογραφίας; Μεταμόρφωνες τη συνηθισμένη σχολική ζωή σε ζωή με δημιουργική πνοή; Δεχόσουν την κριτική; Έκανες την αυτοκριτική σου; Ένιωθες πώς είσαι κι εσύ δάσκαλος ή πίστευες πως λόγω των προσόντων σου ανήκες σε μια άλλη ομάδα;
Μετά από δύο χρόνια έκανες και πάλι αίτηση για διευθυντής/τρια, γιατί ένιωσες αδικημένος, γιατί πίστεψες πως οι συνάδελφοι σου είναι ανάξιοι να σε κρίνουν.
Και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα σε κάνει και πάλι διευθυντή/τρια, γιατί φοβάται τις δικαστικές διαμάχες. Και ίσως γυρίσεις στο σχολείο που άφησες πριν δύο χρόνια για να πάρεις τη ρεβάνς.
Να θυμάσαι, πως αν γυρίσεις με τη λογική της αντεκδίκησης και χωρίς να έχεις διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, θα χάσεις για πάντα τον μεγάλο και μοναδικό τίτλο, του ΔΑΣΚΑΛΟΥ.
Γεράσιμος Τσιμπλούλης f/b

Δεν υπάρχουν σχόλια: