17/5/17

Υπουργείο Παιδείας: Το πλαίσιο επιλογής των Διευθυντών Σχολικών ΜονάδωνΣύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας οι  υποψήφιοι Διευθυντές θα πρέπει σύντομα:

  • Να ενημερώσουν τους υπηρεσιακούς τους φακέλους  με όποια τεκμήρια δεν έχουν ήδη καταθέσει.
  • Να καταθέσουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της οργανικής θέσης- για την έγκαιρη έκδοση του Πιστοποιητικού Υπηρεσιακών Μεταβολών 
  • Όσοι υποψήφιοι διευθυντές έχουν αυτόνομο διδακτικό έργο σε ΑΕΙ  να μεριμνήσουν για την έγκαιρη εξασφάλιση σχετικής βεβαίωσης.


Το πλαίσιο επιλογής στηρίζεται σε τρεις πυλώνες μοριοδότησης για τους/τις υποψηφίους/ες:
α) Επιστημονική-παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση (πτυχία, μεταπτυχιακές σπουδές, επιμορφώσεις κ.ά)
β) Υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία (διδακτική υπηρεσία, καθοδηγητική, διοικητική εμπειρία κ.ά.)
γ) Συνέντευξη ενώπιον του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Επιλογής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για σχολεία αρμοδιότητάς της που υποβάλλει την υποψηφιότητά του.
Το ΥΠΠΕΘ,  λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του ΣτΕ και διατηρώντας τη σταθερή θέση του για τη σημασία της έκφρασης γνώμης των ίδιων των εκπαιδευτικών για τους/τις συναδέλφους τους που διεκδικούν τη διεύθυνση των σχολικών μονάδων,  στο Σχέδιο Νόμου που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει να διατυπώνουν τη  γνώμη τους για τους/τις υποψήφιους/ες οι συνυπηρετούντες/ούσες συνάδελφοι. Η γνώμη αυτή θα αποτελεί στοιχείο που το συμβούλιο επιλογής συνεκτιμά κατά τη συνέντευξη.Δεν υπάρχουν σχόλια: