18/5/17

Με "κρυμμένα" πτυχία και μεταπτυχιακά οι Δ.Ε Γενικών Καθηκόντων... χτυπάνε το κουδούνι!

Εικόνα από http://ekedisy.blogspot.gr  fresh-education.blogspot.gr 
Με πτυχία και μεταπτυχιακά οι  Δ.Ε Γενικών Καθηκόντων  στα σχολεία.


 Δυστυχώς,  το σύστημα εδώ και χρόνια  έχει δημιουργήσει στρεβλώσεις  πρωτόγνωρες.   

 'Eνα  από τα μέτρα ανακούφισης του διευθυντή  και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας  είναι και η πρόσληψη  προσωπικού Γενικών καθηκόντων Δ.Ε. Η αλήθεια είναι ότι τα σχολεία είχαν ανάγκη από τέτοιο προσωπικό. 

Όμως:

Πολλά   άτομα  Δ.Ε Γενικών καθηκόντων δεν  έχουν τα προσόντα  σύμφωνα με τα οποία προσλήφθηκαν αλλά πολύ περισσότερα. Έχουν κάτι πολύ παραπάνω από ένα απολυτήριο Λυκείου. Πολλοί έχουν πτυχία Πανεπιστημίων και   μεταπτυχιακά!!

   Αποστολή τους είναι να ζεσταίνουν το φαγητό στο ολοήμερο, να αερίζουν τις αίθουσες, να κλειδώνουν και να φροντίζουν για τη λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης. Πήραμε δηλαδή το ρόπαλο να σκοτώσουμε το κουνούπι .

Οι  άνεργοι πτυχιούχοι και μεταπτυχιακοί είναι πλέον 30αρηδες και 40αρηδες και δεν έχουν δουλέψει ποτέ με ασφαλιστική κάλυψη, έχουν ανάγκη και τα λεφτά, και έτσι κάναν κόμπο το μεταπτυχιακό και το πτυχίο τους και δηλώσαν απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , απλά για να βρουν μια δουλειά με λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα. Παρουσιάζονται ταπεινά στα σχολεία, «παριστάνοντας» τον απόφοιτο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
   

 Πόσο μικρά έγιναν τα ακριβοπληρωμένα  πτυχία και μεταπτυχιακά. Αυτή είναι τελικά η αξία τους αλλά κi  αυτό που μπορούν να προσφέρουν αυτοί οι άνθρωποι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: