18/5/17

Αλλάζει ο χάρτης των Στελεχών της Εκπαίδευσης;ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ;;;;;

1) Σύμφωνα με πληροφορίες, αν υπάρξει θέμα θητειών με ανώτατο όριο τα 10 χρόνια, τότε χιλιάδες υπηρετούντα στελέχη με εμπειρία και υψηλά προσόντα θα αναγκαστούν αποχωρήσουν από τη θέση τους. Αν λάβουμε δε υπόψη ότι οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση είναι ελάχιστες, τα στελέχη αυτά θα γυρίσουν στην Τάξη και η εκπαίδευση θα στερηθεί ένα σημαντικό κεφάλαιο.
2) Αν το ΥΠ.Π.Ε.Θ. θελήσει να απομακρύνει το 60% (περίπου) των Σχολικών Συμβούλων, τότε μπορεί να αυξήσει τα διδακτικά χρόνια ως προϋπόθεση για αίτηση (σε 12-15) και να μη συμπεριλάβει τη θητεία τους ως διδακτικό χρόνο.
από
Αγραπίδης Γ. Αντώνης αιρετός
πηγή:

Η ανακοίνωση του Υπουργείου, με τις οδηγίες για τους υποψήφιους , με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη  δεν εμπεριέχει   κάποιο σκεπτικό για θητείες , τουλάχιστον για  τους Διευθυντές σχολικών μονάδων διότι ζητεί γενικά από  όλους τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στην έκδοση πιστοποιητικού υπηρεσιακών μεταβολών και να ενημερώσουν τον προσωπικό τους φάκελο. Αν τελικά υπάρξουν θητείες, τότε, δε θα έπρεπε να δημοσιευτούν οι σχετικές οδηγίες προς όλους τους υποψήφιους, αλλά να υπήρχαν οι ανάλογες διευκρινίσεις στην ανακοίνωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: