14/5/17

Αδιευκρίνιστες ζώνες για την επιλογή των Διευθυντών

Σε συνέντευξη του στην Αυγή της Κυριακής ο Υπουργός δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή του Σ.Δ. στην επιλογή Διευθυντών. 
Ο Σύλλογος Διδασκόντων θα έχει λόγο στο νέο πλαίσιο εκλογής διευθυντών; Στις 22 Ιουλίου λήγει η θητεία των διευθυντών στις σχολικές μονάδες με κατεπείγον νομοσχέδιο μέσα στις επόμενες ημέρες θα δώσουμε λύση, ώστε να κατοχυρωθεί και η γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων. Μέσα στο φθινόπωρο, στη συνέχεια, θα θέσουμε το πλαίσιο της αξιολόγησης των στελεχών της Εκπαίδευσης και της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.
Δύο όμως σημεία  του νομοσχεδίου θα πρέπει να διευκρινίζονται επαρκώς από αυτό:
1.Εκπαιδευτικοί που δεν έχουν αναλάβει ποτέ χρέη Διευθυντή σχολικής μονάδας αλλά είναι υποψήφιοι , με τι είδους,με ποια κριτήρια και ποιων υπόμνημα θα συνοδεύεται η υποψηφιότητά τους; Τα κριτήρια θα είναι ίδια με τους Διευθυντές που έχουν ήδη θητείες στο ενεργητικό τους; Aν, ναι πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αφού δεν έχουν υπηρετήσει; Αν όχι, τότε μήπως υπάρχει κίνδυνος καταστρατήγησης της κοινής βάσης κριτηρίων για όλους τους υποψήφιους.

2.Με  ποια πράξη ή με ποια διαδικασία θα αποτυπώσει ο Σ.Δ την άποψή του;
H αρχική ιδέα, για αποτύπωση της άποψης του Σ.Δ  για τον διευθυντή, μέσα από την αυτοαξιολόγηση μάλλον εγκαταλείφτηκε οριστικά γιατί κάτι τέτοιο προμηνύει και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών( Βλ. σχετικούς δείκτες της ΑΕΕ) και ενεργοποίηση της σχετικής  πλατφόρμας.
Από την άλλη, σχετικό υπόμνημα σε μορφή πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων δεν μπορεί να υπάρξει βάσει της  σχετικής νομοθεσίας. Ούτε μπορεί να υπάρξει κάποιο άλλο υπόμνημα του Σ.Δ  αφού κάτι διαφορετικό  πέρα από τις Συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων με παρουσία και συμμετοχή του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας δεν προβλέπεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: