26/5/17

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών " Με 2 Γλώσσες" . 16-6 Θεσ/νίκη (Ηλεκτρονική εγγραφή)

http://www.enl.auth.gr/me2glosses/
 Επιμορφωτική Ημερίδα
16 Ιουνίου 2017
Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Η δεδομένη στιγμή αποτελεί την απόλυτα εύστοχη συγκυρία για τη διοργάνωση μίας επιμόρφωσης που θα παράσχει ουσιαστικά εφόδια στους συναδέλφους που καλούνται να ενσωματώσουν στις τάξεις τους νέους πληθυσμούς μαθητών και μαθητριών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ανάγκες, από διαφορετικούς πολιτισμούς και με διαφορετικά ήθη και έθιμα. Η συνεχής εισροή προσφύγων και μεταναστών από κουλτούρες που απέχουν της ελληνικής (Σύριοι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Αφρικανοί) δημιουργεί νέες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Έχοντας την κατάλληλη κατάρτιση με βάση την πρότερη γνώση (ρεύματα παλιννοστούντων και αλλοδαπών μαθητών που έχουν γίνει δεκτοί στην εκπαίδευση κατά τις προηγούμενες δεκαετίες), τα μέλη του “Mε 2Γλώσσες” ευελπιστούν να συνταχθούν με τις δυνάμεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να συνεισφέρουν στην εξέλιξή της, προσφέροντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους.
Για τον σκοπό αυτό, η υπηρεσία «Με 2 Γλώσσες» διοργανώνει ημερίδα στις 16 Ιουνίου στον χώρο της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ομιλήτριες θα είναι μέλη της υπηρεσίας «Με 2 Γλώσσες», και μέλη του διδακτικού προσωπικού του Α.Π.Θ. Οι ομιλίες θα έχουν διάρκεια 45’ (συμπεριλαμβανομένης της ακόλουθης για την κάθε θεματική συζήτησης).
Πρόγραμμα Ημερίδας
10:00-11:00 Τα θετικά της δίγλωσσης ανατροφής (Δρ. Μαρία Καλτσά)
11.15-12.15 Η διδασκαλία της ξένης γλώσσας στο σχολείο και η σχέση της με τα θετικά της διγλωσσίας: το παράδειγμα της εφαρμογής CLIL (Δρ. Ευσταθιάδη Λία)
12:30-13:30 Πρακτικές εφαρμογές για την ενίσχυση της ελληνομάθειας αλλόγλωσσων μαθητών (Δρ. Μαλιγκούδη Χριστίνα)
Εγγραφείτε στην ημερίδα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: