12/4/17

Αποτίμηση του έργου του Διευθυντή από τους Συλλόγους Διδασκόντων μέσα από την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας fresh-education 
Ο Υπουργός Παιδείας σήμερα σε συνέντευξή του στον ρ/σ της ΕΡΤ "Πρώτο Πρόγραμμα"ανέφερε  τα εξής:".....

πρέπει να πω ότι ταυτοχρόνως πρέπει να προβλέψουμε και έναν επί της ουσίας   ρόλο  στο Σύλλογο Διδασκόντων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο Σ.Δ πρέπει να παίζει έναν πολύ πολύ βασικό ρόλο ως προς τις αυτοαξιολογήσεις  της σχολικής μονάδας, ως προς την αποτίμηση του έργου του Διευθυντή . Ο Διευθυντής είναι συνέχεια εκεί, το έργο του πρέπει να αποτιμάται"

ΔΗΜ: Τι θα γίνει με τη διαδικασία της επιλογής των Διευθυντών;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν μας έχει κοινοποιηθεί (η απόφαση του ΣτΕ) αλλά  επειδή έχουν   διαρρεύσει  διάφορα στοιχεία και στο τύπο,  αυτή απόφαση θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματική η  μυστική ψηφοφορία των Συλλόγων Διδασκόντων στα σχολεία.. που η μυστική ψηφοφορία έπαιρνε ένα ποσοστό στη μοριοδότηση των υποψηφίων Διευθυντών για τον διορισμό τους.

ΔΗΜ Άρα θα πρέπει να είναι δημόσια; Να μην είναι μυστική;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 
 Κοιτάξτε  το μυστικό  κατά την απόφαση του ΣτΕ,  θεωρείται ότι κρύβει τις δυνατότητες αξιολόγησης και αξιοκρατίας, γιατί ψηφίζεται για ένα άτομο χωρίς να το δικαιολογήσετε. Αυτό είναι η ουσία. Και άρα είναι  η  προϋπηρεσία που μετράει , τα προσόντα και τα πτυχία και το τρίτο ήταν η ψηφοφορία του Σ.Δ. Αυτό είναι κάτι πολύ δημοκρατικό η εμπλοκή του Συλλόγου,  το ΣτΕ θεωρεί ότι υπάρχουν προβλήματα, εμείς είναι  απολύτως σαφές ότι θα συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ και θα προχωρήσουμε σε ένα νέο τρόπο επιλογής των Διευθυντών.

Οι Διευθυντές έτσι κι αλλιώς λήγει η θητείας τους  στο τέλος Ιουνίου...πάντοτε όταν βγαίνει μια απόφαση του ΣτΕ  έχεις  ένας χρόνος προσαρμογής στην απόφαση  Άρα και σήμερα που λέει  ο λόγος  να μας κοινοποιηθεί νομίζουμε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα νομικό  ως προς την παραμονή και μετά θα συμμορφωθούμε.  

Εδώ όμως πρέπει να πω ότι ταυτοχρόνως πρέπει να προβλέψουμε και έναν επί της ουσίας   ρόλο  στο Σύλλογο Διδασκόντων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο Σ.Δ πρέπει να παίζει έναν πολύ πολύ βασικό ρόλο ως προς τις αυτοαξιολογήσεις  της σχολικής μονάδας, ως προς την αποτίμηση του έργου του Διευθυντή . Ο Διευθυντής είναι συνέχεια εκεί, το έργο του πρέπει να αποτιμάται.

ΔΗΜ: Και η λέξη αξιολόγηση έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα στη εκπαίδευση.


ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ναι ξέρετε εξευτελίστηκαν οι λέξεις και οι διαδικασίες γιατί κάποιοι  προσπάθησαν να λειτουργήσουν τιμωριτικά.  
Συνέντευξη του Κώστα Γαβρόγλου στον ρ/σ της ΕΡΤ "Πρώτο Πρόγραμμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: