24/3/17

Μισθοί πείνας για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς σε σχέση με τους Ευρωπαίους( Νέοι πίνακες από το δίκτυο Ευρυδίκη)Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσιεύει το έντυπο με τίτλο: «Teachers' and school heads' salaries and allowances in Europe, 2015/16».

Στο έντυπο αυτό εκτίθενται αναλυτικά οι μισθοί και τα επιδόματα εκπαιδευτικών  σε 40 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα(Ν.4354/2015), σε πίνακες.
Στις περισσότερες από αυτές(24) χώρες υπάρχει αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών. Πολλοί από αυτούς φθάνουν σε ασύλληπτα νούμερα για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς .

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών.Μισθοί , που αν ληφθεί υπόψη και το γεωγραφικό ανάγλυφο της χώρας μας ,οι περιοχές που υπηρετούν, καθώς και το πάγωμα σχεδόν των μεταθέσεων, είναι ακόμη μικρότεροι λόγω των υπέρογκων εξόδων μετακίνησης και ενοικίασης σπιτιού.

Η αποζημίωση είναι το στοιχείο – κλειδί προκειμένου να γίνει ελκυστικό το επάγγελμα του εκπαιδευτικού αναφέρεται στην έκδοση.

 .
Το έντυπο σε μορφή pdf.

Δεν υπάρχουν σχόλια: