28/3/17

Υπουργός Παιδείας: Διαπλοκή και προσωπικές σχέσεις στις συνεντεύξεις για τον διορισμό των στελεχών της εκπαίδευσης


 Από την  ομιλία του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην εκδήλωση της Βουλής "Κρίση-Μεταρρυθμίσεις-Ανάπτυξη"

.... Υπήρχαν παθογένειες στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Υπήρχαν πολλές αλλά θα επικεντρωθώ σε δύο. Υπήρχε μια διαπλοκή και προσωπικές σχέσεις ως προς τις αποσπάσεις ως προς το τι γινόταν στις συνεντεύξεις για τον διορισμό των στελεχών της εκπαίδευσης. Μια ενίσχυση του ελιτισμού, προφανώς όχι σε κάθε περίπτωση, προφανώς κάθε αποσπασμένος δεν έρχεται από μια τέτοια διεργασία.

Πλην όμως υπονομεύθηκαν διαδικασίες θετικές , γιατί η απόσπαση  το να θέλεις τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων με κάποιες ειδικές γνώσεις δεν πρέπει να αμφισβητηθεί , αλλά έτσι όπως γινόταν επί δεκαετίες ήρθαμε σε μία κατάσταση η οποία μπλόκαρε τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.Επιμένω ότι δεν είναι το μόνο.

Και σιγά σιγά υπήρχε μία αίσθηση ότι η ποιότητα μπορεί και να μη  μετράει. Η δημοκρατία δηλαδή δεν ήταν στην εξασφάλιση της ποιότητας αλλά πάρα πολλές φορές ήταν στην εξασφάλιση διαφόρων διαδικασιών, πολύ σημαντικών, διαδικασίες που έλειπαν από τα σχολεία μας και τα πανεπιστήμιά μας αλλά πάλι εκεί υπήρξε ένα καθεστώς όπου αγνοήθηκε πολλές φορές και το θέμα του περιεχομένου.


Όλη η ομιλία σε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: