20/3/17

Οι Άγγλοι μεταφράζουν τα κινέζικα σχολικά βιβλία γιατί θέλουν να γίνουν οι πρώτοι στα μαθηματικά


Οι  μαθητές στα βρετανικά σχολεία μπορεί σύντομα να μελετούν μαθηματικά από κινέζικα σχολικά βιβλία μετά από τη συμφωνία που έγινε  μεταξύ  εκδοτικού  οίκου της Βρετανίας και της Σαγκάης για την έκδοση και μετάφραση  στα αγγλικά 36 βιβλίων μαθηματικών που διδάσκονται σε σχολεία της Κίνας, όπως αναφέρει δημοσίευση του  the guardian.

Η  Σαγκάη, μια από τις πιο πλούσιες πόλεις της Κίνας,  είναι γνωστή για τις επιδόσεις των μαθητών της στα μαθηματικά. Οι Βρετανοί προσπαθούν εδώ και καιρό να καταλάβουν τι είναι  αυτό που κάνει τους Κινέζους μαθητές να διακρίνονται παγκόσμια για τις επιδόσεις τους στα μαθηματικά. Ειδικά μετά από την  κατάταξή τους στην 27η θέση( ΟΟΣΑ) οι Βρετανοί έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους στην κατεύθυνση  να κατανοήσουν αν η διδακτική των  Κινέζων εκπαιδευτικών ή τα βιβλία κάνουν αυτή τη διαφορά.

 Είχαν φθάσει να προσκαλέσουν 70 εκπαιδευτικούς από τη Σαγκάη πριν λίγους μήνες για να διδάξουν σε αγγλικά σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης όπως είχαμε δημοσιεύσει σχετικό άρθρο από τον the guardian. Εστίαζαν στον τρόπο διδασκαλίας των μαθηματικών από τους Κινέζους εκπαιδευτικούς και αναζητούσαν διαφορές στη διδακτική. Πιο πολλά  για τη διδασκαλία των Κινέζων εκπαιδευτικών  στα μαθηματικά μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Oι Άγγλοι κάλεσαν εκπαιδευτικούς από τη Σαγκάη για να τους δείξουν πώς διδάσκουν τα μαθηματικά


 Αυτή τη φορά όμως εστιάζουν στο υλικό διδασκαλίας για να ενισχύσουν τις επιδόσεις των  Βρετανών μαθητών. Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε αυτή τη συμφωνία, αφήνοντας οικονομικά ενθουσιασμένους  του Κινέζους εκδότες.

Οι Βρετανοί ειδικοί όμως ανησυχούν ότι τα σχολικά βιβλία από μόνα τους δε μπορούν να δώσουν λύση στην φιλοδοξία της Βρετανίας  να βελτιώσει τη σχετική κατάταξή της,  αναφέροντας ότι οι βασικές αρχές των δύο συστημάτων εκπαίδευσης είναι πολύ διαφορετικές.

Ίσως οι Βρετανοί πρέπει να εστιάσουν και σε άλλους παράγοντες που είναι καθοριστικοί στα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και να μην λαμβάνουν ως υπόδειγμα μαθητές της Σαγκάης μιας από τις πλουσιότερες πόλεις της Κίνας.

PHOTO: 
Lianjie Lu, a maths teacher from Shanghai, delivers a maths lesson to students at Fox primary school in Notting Hill, London. Photograph: Frantzesco Kangaris for the GuardianΔεν υπάρχουν σχόλια: