31/3/17

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 27-28 Απριλίου 2017 (Κέρκυρα
To 7ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και Παρασκευή 27- 28 Απριλίου 2017 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με ευθύνη Τοπικής οργανωτικής επιτροπής, που συντονίζει ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ιονίων Νήσων, Γεράσιμος Πολυμέρης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και με την υποστήριξη της Περιφ. Δ/νσης Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, του Ιονίου Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας.


Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία θα δημιουργηθούν: στα μαθήματα της Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο),, στις Βιωματικές Δράσεις του Γυμνασίου, στις Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και την Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ, σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντική) στην οποία συμμετέχει και ένας εκπ/κός Πληροφορικής κλ. ΠΕ19-20 ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και μαθημάτων άλλης ειδικότητας. 


 Η συγκεκριμένη προσπάθεια θα δώσει την ευκαιρία ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής αλλά και παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, ενημέρωσης και διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ολόπλευρη μάθηση μέσω ερευνητικών σχεδίων εργασίας (projects), μοντελοποίησης και επίλυσης πρακτικών προβλημάτων με αξιοποίηση των ΤΠΕ και τέλος επικοινωνίας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής κλ. ΠΕ19-20, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο  Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας της Κέρκυρας μαζί με ομάδες μαθητών τους, εκπροσωπώντας το σχολείο τους, μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017:

Ηλεκτρονική ΑΙΤΗΣΗ

Δείτε  ΟΔΗΓΙΕΣ για τη συμπλήρωση της φόρμας και την ανάρτηση του έργου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: