7/2/17

Υπουργός: Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν καλύπτουν όλες τις ώρες τους“Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν καλύπτουν όλες τις ώρες τους; Καλείται ο
εκπρόσωπος του ΚΚΕ να απαντήσει ναι ή όχι. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις δυστυχώς και προσπαθούμε να τις μινιμάρουμε. Στην μεγάλη πλειοψηφία δεν φταίνε οι άνθρωποι, είναι το σύστημα τόσο στραμπουλιγμένο, που δεν μπορεί να βελτιστοποιηθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις προφανώς δεν φταίνε οι ίδιοι προσωπικά, αλλά όλο αυτό το κλίμα, πλέγμα που συντηρεί μια κατά τη γνώμη μας παθολογική κατάσταση. Οπότε αν δεν αναγνωρίζουμε καν το πρόβλημα, δεν ξέρω τι ακριβώς πάμε να κάνουμε”.
Τα παραπάνω είπε  ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στη σημερινή συνεδρίαση   της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής , όπου συζητείται    το νομοσχέδιο «σκούπα» και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, όταν ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής , ασκώντας κριτική στις διατάξεις του νομοσχεδίου, είπε, μεταξύ άλλων , τα εξής:
"Με βάση ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, προωθείτε ακόμη περισσότερο και εντείνετε τη λεγόμενη κινητικότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι λέτε ότι τους πλεονάζοντες γυμναστές σε μια περιοχή μπορείτε να τους διαθέσετε και στα δημοτικά ή εθνικά κολυμβητήρια, εάν εκπονούν, λέτε, εκπαιδευτικά προγράμματα και αυτό, όχι μονάχα στην αρχή της χρονιάς, αλλά και στη διάρκεια της χρονιάς. Θα είναι λοιπόν οι εκπαιδευτικοί σε μια διαδικασία διαρκούς κινητικότητας, δε θα ξέρουν, δηλαδή, εάν θα τελειώσουν στο σχολείο που ξεκίνησαν ή θα πάνε και σε άλλα διπλανά ή πιο μακρινά. Αυτή την κινητικότητα την προωθείτε και για τις υπόλοιπες ειδικότητες - ιδιαίτερα για τις κοινές ειδικότητες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - την οποία, με βάση αυτό το νομοσχέδιο, προβλέπετε να ισχύσει και να λειτουργήσει ακόμη και στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: