21/2/17

Με τροποποιήσεις του υφιστάμενου νόμου η επιλογή Διευθυντών μετά την απόφαση του ΣΤΕ

"Οι κρίσεις για την επιλογή των νέων Διευθυντών θα γίνουν  κανονικά με όποιες τροποποιήσεις χρειαστούν να γίνουν στον υφιστάμενο νόμο μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας"

Δεν τίθεται θέμα, ούτε υπήρξε σκέψη για παράταση της θητείας των Διευθυντών
 Σχολείων. Οι κρίσεις για την επιλογή των νέων Διευθυντών θα γίνουν  κανονικά με όποιες τροποποιήσεις χρειαστούν να γίνουν στον υφιστάμενο νόμο μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Την απάντηση αυτή έδωσε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, ύστερα από ερώτησή σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν ότι θα παραταθεί η θητεία των Διευθυντών των σχολείων, η οποία λήγει στις 31 Ιουλίου.
Έτσι απ ότι φαίνεται οι νέες κρίσεις χρονικά θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, εάν υποθέσουμε ότι:
Α. Η απόφαση του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας για το ισχύον σύστημα επιλογής Διευθυντών θα
εκδοθεί το αργότερο μέσα στο Μάρτιο.
Β. Ο υπουργός Παιδείας θα προχωρήσει πριν το Πάσχα σε τροποποίηση του νόμου “Μπαλντά-Κουράκη”.
Γ. Οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους Διευθυντές να ξεκινήσουν  μετά τις γιορτές του Πάσχα.
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι
Η  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει ταυτόχρονα με τους Διευθυντές Σχολείων και για τους Σχολικούς Συμβούλους, για του οποίους έχει δοθεί δυο φορές παράταση στη θητεία.

Για τους Σχολικούς Συμβούλους υπάρχει και η εκκρεμότητα σχετικά με τις προθέσεις του υπουργού Κ. Γαβρόγλου για τις αρμοδιότητες. Ο υπουργός δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του , εάν και θεωρείται δεδομένη η απόφαση για αλλαγές στο θεσμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: