22/2/17

Κοινή δήλωση των Συλλόγων Διδασκόντων των Σχολείων ΠΕ του Δ. Ωραιοκάστρου


ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ
ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΚΡΑΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα ρατσιστικών συμπεριφορών που έλαβαν και λαμβάνουν χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, ενόψει της υποδοχής και ένταξης προσφυγόπουλων, οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων, καθώς και σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο.
Με τη δήλωση συμπαράστασης, επιθυμούμε ως δάσκαλοι και δασκάλες που ορκίστηκαν να υπηρετούν το ΠΑΙΔΙ, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο σημαντικότατο έργο των συναδέλφων μας, αλλά και στην απρόσκοπτη ένταξη των προσφυγόπουλων που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας και εκπαίδευσης.
Ταυτόχρονα, ως δημόσιοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί των οποίων η ζωή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ΠΑΙΔΙ, καταδικάζουμε τις όποιες ακραίες συμπεριφορές, από όποια ομάδα ή φορέα κι αν προέρχονται , που στοχεύουν στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία αθώων παιδιών.
Τέλος, δηλώνουμε ότι της ίδιας αντιμετώπισής μας θα τύχουν οποιεσδήποτε παρόμοιες ρατσιστικές συμπεριφορές εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα της περιοχής μας.
Ωραιόκαστρο, 22/2/2017

ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ)
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΓΑΛΗΝΗ)
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: