16/2/17

Ανακοίνωση της ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας για την καταγγελία της ΟΛΜΕ περί παρέμβασης στην αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων


Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας δεν απέστειλε λογισμικό σε
καμιά Διεύθυνση της Περιφέρειας του, ούτε πολύ περισσότερο επιχείρησε να παρέμβει στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, όπως εσφαλμένα και από κακή αντίληψη κατανόησαν κάποιοι συνδικαλιστές.
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΔΕ Κ. Μακεδονίας, με αφορμή σχετική καταγγελία της ΟΛΜΕ , και υπογραμμίζει τα εξής:
Α. Το μόνο που επιχείρησε να εφαρμόσει, ως θεσμικό όργανο, και ως όφειλε με το δικαίωμα που του παραχωρεί ο νόμος, ήταν να αποστείλει έναν πίνακα-βοήθημα, ως εργαλείο, προς διευκόλυνση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που είναι τα μόνα αρμόδια για την απόφαση της αναμοριοδότησης των περιοχών τους.
Β. Τούτο έγινε προκειμένου να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας της αρμοδιότητας μας, ώστε να μην υπάρξουν διαφοροποιήσεις, ανισομερείς μοριοδοτήσεις και αδικίες από νομό σε νομό.
Γ. Ο συνδικαλισμός δεν ασκείται κυνηγώντας φαντάσματα προκειμένου να  κάνει αισθητή την παρουσία του με έωλες καταγγελίες για ανυπόστατα πράγματα μόνο και μόνο για να δημιουργούνται εντυπώσεις.
Δ. Έχουμε ανάγκη από έναν συνδικαλισμό άξιο εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών, ο οποίος θα έχει όραμα και πραγματικές προτάσεις για τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας.
 www.esos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: