12/2/17

Θεαματική Εβδομάδα
"Δεν μπορεί να μιλάνε στα παιδιά μας μια βδομάδα για τους τέτοιους και τις τέτοιες. Και να τους τα δείχνουν κιόλας"!

Γράφει ο  κυρ Αντώνης[1]-          Όχι, κυρ Αντώνη μου, Ο-Χ-Ι! Το μεγάλο ΟΧΙ! Δεν μπορεί να μιλάνε στα παιδιά μας μια βδομάδα για τους τέτοιους και τις τέτοιες. Και να τους τα δείχνουν κιόλας! Θεάματα σου λέει, θεαματική εβδομάδα στα γυμνάσια! Και δεν είμαι καμιά συντηρητικιά, ούτε και οπισθοδρομικιά, κυρ Αντώνη μου! Έβγαλα το Γυμνάσιο, …εντάξει ….το μισό - δόξα το Θεό είχε λεφτά ο μακαρίτης – μια χαρά τα καταφέραμε! Τα είδα όλα αυτά στο ίντερνετ, πέρασα ίντερνετ στο κινητό κυρ Αντώνη μου. Η εγγόνα μου, δηλαδή, η Ζωζούλα μού το πέρασε! Άλλος κόσμος! Και τί το ‘θελα; Συγχύστηκα Κυριακάτικα - σχώρα με Θεέ μου! Τώρα τα διάβασα, όσο ετοίμαζα ένα πιάτο φαϊ να σού φέρω, μέρα που ‘ναι, και κλονίστηκα!
-          Χαχαχαχαχαχαχαχα, καλώς την, έλα κάθισε κυρία Ζωζώ. Σ’ ευχαριστώ πολύ, να ‘σαι καλά, χαχαχαχαχαχα! Έλα, μη συγχύζεσαι άσκοπα!
-          Τι άσκοπα κυρ Αντώνη, μια βδομάδα θα τους δείχνουν θεάματα με δεν ξέρω κι εγώ τι –θου Κύριε- και το λες άσκοπα!;
-          Τίποτα δεν θα τους δείχνουν κυρία Ζωζώ, χαχαχαχαχαχαχαχα. Δεν είναι θε-α-μα-τι-κή εβδομάδα, αλλά θεματική εβδομάδα, θε-μα-τι-κή!
-          Και γιατί φωνάζουν όλοι στα κανάλια και στο ίντερνετ κυρ Αντώνη; Τι κακό έχει; Εκτός και αν τα θέματα είναι οι τέτοιες και οι τέτοιοι! Δεν το άκουσες εσύ αυτό; Μήπως δεν το κατάλαβες ότι έρχονται τα Σόδομα και Γόμορα στα σχολεία; Και τέλειωσες και το γυμνάσιο κυρ Αντώνη μου. Το τελείωσες το ρημάδι!
-          Μωρέ το τέλειωσα, αλλά άκου λίγο να σου πω, κατάλαβα ότι θα συζητούνε κάποια θέματα με τους καθηγητές τους, θα κάνουν εργασίες και θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Αυτό!
-          Άσε με κυρ Αντώνη, μη με ταράζεις! Όλοι αυτοί οι παπάδες και οι πατριώτες που ξεσηκώθηκαν, τρελοί είναι; Ή μήπως δεν κατάλαβαν τα θέ-μα-τα;
-          Δεν ξέρω τι κατάλαβαν αυτοί, εγώ κατάλαβα ότι είναι θέματα σχετικά με το σώμα, την υγεία, τη διατροφή , τα φύλα και τις σχέσεις τους. Τώρα, τι θα κάνουν τα σχολεία με τα θέματα αυτά, δεν ξέρω, τι να πω!
-          Τί θα κάνουν κυρ Αντώνη; Το λέει το ίντερνετ τι θα κάνουν! Θα δείχνουν στα παιδιά τέτοια πράγματα για το σώμα, για τους ….άντε να μην κολάζομαι πάλι! Αυτά θα κάνουν! Το λέει το ίντερνετ! Ακούς εκεί τι θα κάνουν, λες και δεν ξέρουμε!
-          Έλα που δεν ξέρουμε κυρία Ζωζώ, άσε να γίνουν πρώτα και βλέπουμε, ας μην προτρέχουμε! Άλλαξαν τα χρόνια κυρία Ζωζώ, άλλαξαν οι δάσκαλοι, άλλαξαν τα παιδιά, αλλάξαμε κι εμείς!
-          Αααααα, η Ζωζούλα μας δεν άλλαξε! Μια χαρά κορίτσι είναι κυρ Αντώνη μου, με τα φορεματάκια της, τα μπλουζάκια και τα παντελονάκια της, τις παρέες της, το σπίτι της και τα μαθήματά της!
-          Εε, με τις παρέες της, δεν λένε πια αυτά που λέγαμε εμείς, ούτε αυτά που λέγανε οι γονείς τους. Άλλα συζητάνε, για άλλα ενδιαφέρονται, αλλιώς φέρονται!
-          Όχι η Ζωζούλα μας κυρ Αντώνη, Ο-Χ-Ι!
-          Άντε καλά, όχι η Ζωζούλα σας, ας είναι κι έτσι. Έχουμε εκτρώσεις, κυρία Ζωζώ σ’ αυτά τα παιδιά, πολλές εκτρώσεις! Τα παιδιά δεν γνωρίζουν το σώμα τους, δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για τις σχέσεις τους! Αυτά να τα λέμε κυρία Ζωζώ, αυτά είναι βασικά θέματα, προβλήματα!
-          Α πα πα πα, η Ζωζούλα μας! Τα δικά μας τα παιδιά ΄΄εκτρώσεις΄΄! Αυτοί που μαζεύτηκαν εδώ τα τελευταία χρόνια και παρασέρνουν τα δικά μας τα παιδιά κυρ Αντώνη, αυτοί φταίνε. Άσπροι, μαύροι, κουτσοί, στραβοί, αυτούς να μαζέψουν κυρ Αντώνη, και να δεις πως σταματάει το κακό! Α πα πα πα, άντε να φεύγω κυρ Αντώνη, αλλά αυτοί πρέπει να φεύγουν πρώτοι. Μ΄αυτά και μ΄αυτά θα γίνουμε θέαμα κι όχι για μια εβδομάδα, αλλά για μια ζωή. Άντε καλή όρεξη και καλό τους δρόμο γιατί εμείς θα πάρουμε τους δρόμους σε λίγο. Άντε μην πω κι άλλα, Κυριακάτικα!Φεβρουάριος 2017

                                                                                                           


[1] Ο κυρ Αντώνης είναι ο άνθρωπός μας! Αγαπάει τους συνανθρώπους του, τους γείτονές του, τους συνομιλητές του. Είναι καταδεκτικός. Δεν χαλάει εύκολα χατίρια. Συζητάει μαζί τους στα καφενεία, στη γειτονιά και καταγράφει! Καταγράφει κουβέντες, στάσεις, συμπεριφορές και βλέμματα. Με τη φαντασία μας συμπληρώνουμε τους διαλόγους του και τον απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: