26/1/17

Δωρεάν σεμινάριο: Προγραμματίζω – Δημιουργώ – Μαθαίνω με το ScratchΤο Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του
Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καλεί τους Εκπαιδευτικούς των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας που διδάσκουν ή μπορούν να διδάξουν στην Πρωτοβάθμια ή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να συμμετάσχουν σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Scratch Coding σκοπός του οποίου είναι η εκμάθηση βασικών εννοιών προγραμματισμού σε περιβάλλον Scratch.
To Scratch είναι ένα εύχρηστο περιβάλλον εκμάθησης προγραμματισμού για παιδιά και αρχάριους. Οι εφαρμογές που αναπτύσσονται έχουν παιγνιώδη μορφή και βοηθούν τον αρχάριο χρήστη να κατανοήσει τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού.
Το Σεμινάριο θα υλοποιηθεί αρχικά στους ανωτέρω Νομούς, προσφέρεται δωρεάν, θα πραγματοποιηθεί κυρίως με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και είναι διάρκειας 30 ωρών. Κύρια μέριμνα του Προγράμματος είναι να ωφεληθούν κυρίως οι εκπαιδευτικοί απομακρυσμένων περιοχών των προαναφερθέντων Νομών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τη θεματολογία, τη διάρθρωση και τις υποχρεώσεις παρακολούθησης και να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα http://scratchcoding.eap.gr/Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δεν έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Scratch4Teachers (scratch4teachers.appspot.com). Σε περίπτωση υπεράριθμων δηλώσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανά ειδικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: