8/1/17

Όλοι οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης που τα σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστάΚλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου,
τα σχολεία στους δήμους Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Βόλβης, Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Κορδελιού- Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω του παγετού. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στους δήμους Θεσσαλονίκης, Ωραιοκάστρου, Νεάπολης- Συκεών, Πυλαίας- Χορτιάτη, Καλαμαριάς και Θέρμης (εκτός από τρία σχολεία που αναφέρονται παρακάτω).

O δήμος Παύλου Μελά, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει: "Με Απόφαση του Δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές αύριο Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017, λόγω παγετού και για την καλύτερη προετοιμασία των χώρων, καθώς και την ασφάλεια πρόσβασης των μαθητών. Παρακαλούνται οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να προσέλθουν στα σχολεία για τη διαπίστωση και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.
Στην ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, τονίζεται: "Κλειστές την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Λαγκαδά | Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια), αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές του Δήμου μας και δεδομένης της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων. Για τις επόμενες ημέρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση αύριο".
Η ανακοίνωση του δήμου Βόλβης, αναφέρει: "Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά".
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μιλώντας στο Thestival ανέφερε: "Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα είναι τη Δευτέρα κλειστά λόγω του ψύχους και αύριο θα αποφασίσουμε τί θα ισχύσει την Τρίτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί". Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με τον δήμαρχο, Πέτρο Σούλα, να δηλώνει στο Thestival: "Μετά από επικοινωία που είχαμε με την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ανακοινώσαμε ότι τα σχολεία στον δήμο μας θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά, όμως οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά".
Ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης φωτόπουλος, τόνισε στο Thestival: "Από το πρωί ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα. Καταβάλαμε προσπάθειες για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας. Είναι αδύνατον, είναι όλα παγωμένα. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε, τα σχολεία του δήμου Δέλτα να παραμείνουν αύριο κλειστά".
Στον δήμο Νεάπολης Συκεών τα σχολεία, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, θα παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στις 17.00 για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. "Τα σχολεία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Από χτες ανοίξαμε τη θέρμανση. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, για τις οριστικές αποφάσεις θα πραγματοποιήσουμε σύσκεψη στις 5 το απόγευμα" σημείωσε μιλώντας στο Thestival ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.
Ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ανέφερε στο Thestival ότι "τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, εκτός από συγκεκριμένα συγκροτήματα όπου μπορεί να παρουσιαστούν προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης, κάτι που θα εξετάσουμε κατά περίπτωση. Ήδη από σήμερα οι εκπαιδευτικοί έχουν πάει στα κτίρια κι έχουν θέσει σε λειτουργία τη θέρμανσή τους".
Τέλος, στο δήμο Θέρμης, πρόκειται να λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία, εκτός από το 2ο Γυμνάσιο στο Νέο Ρύσιο, το 2ο Γυμνάσιο Τριλόφου και το Ειδικό Τεχνικό Σχολείο στο Ν. Ρύσιο.
 www.thestival.gr


%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC#null

Δεν υπάρχουν σχόλια: