24/1/17

Σ.Α.Ν: Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικώνΘέμα: «Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών»


 Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών
Αρ. Μητρώου: 30155/2014
sylanny2014@gmail.com
Τηλ. : 6945966155/6948577400 
Αθήνα, 24/1/2017
 Θέμα: «Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών»
​Το ΔΣ και τα μέλη του ΣΑΝ δηλώνουμε την αγανάκτηση μας για έναν ακόμη άδικο διαχωρισμό, ως προς τα δικαιώματα μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν.4440/2016 θεσμοθετείται το δικαίωμα άδειας με αποδοχές στους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω ασθένειας των ανήλικων τέκνων τους κατόπιν προσκόμισης σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς που είναι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι, το δικαίωμα αυτό ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες μέρες ανά ημερολογιακό έτος, ενώ για τους εκπαιδευτικούς που είναι μονογονείς, η άδεια αυτή ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες ανά ημερολογιακό έτος.
​Διαπιστώνουμε πως για ακόμα μια φορά δεν λαμβάνεται καμία απολύτως μέριμνα για τα τέκνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσλαμβάνονται κατά χιλιάδες κάθε σχολική χρονιά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στις εσχατιές της Ελλάδας. Σαφώς, ο διαχωρισμός αυτός δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς, καθώς για μια ημέρα αναρρωτικής άδειας ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός υποχρεούται να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση, σε αντίθεση με τον μόνιμο συνάδελφο του, που για την ίδια περίπτωση καλύπτεται απλά με μια υπεύθυνη δήλωση. Υπενθυμίζουμε επίσης και την εξάμηνη παροχή προστασίας της μητρότητας, η οποία παρέχεται σε όλες τις ασφαλισμένες υπαλλήλους ΙΚΑ, εκτός όμως από τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, παρά το γεγονός ότι καλούμαστε να καταβάλουμε τις ίδιες εισφορές προς τον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ) και η εν λόγω παροχή είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα. Ζητούμε η ΔΟΕ, οι αιρετοί εκπρόσωποι μας και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών να πάρουν θέση για τα παραπάνω και να στηρίξουν τον αγώνα μας για εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΣΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ 
 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: