15/1/17

Διημερίδα με θέμα «Δυσλεξία και ξένη γλώσσα»

18 - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Θεσσαλονίκης & Β. Ελλάδος, στην προσπάθεια της να πρωτοπορεί στην ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων, ανακοινώνει την διοργάνωση διημερίδας με θέμα «Δυσλεξία και ξένη γλώσσα» . Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.
Το  Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, θα περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με διδασκαλία, τεχνικές και διαφοροποίηση αξιολόγησης ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, θα ακολουθήσουν 2 επαναλαμβανόμενοι κύκλοι βιωματικών εργαστηρίων.  Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να έχουν πρακτική εμπειρία των θεμάτων που αναφέρθηκαν την προηγούμενη μέρα.
Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους ομιλητές:
Ann Margaret Smith, σχετικά με θέματα φωνολογίας στα Αγγλικά
Γουλέτη Κατερίνα, σχετικά με το πως μπορεί μπει ο κινηματογράφος στην εκμάθηση αγγλικών ιδιαίτερα σε μαθητές με δυσλεξία
Κερκινοπούλου Γιάννα, σχετικά με διδασκαλία γερμανικών σε μαθητές με δυσλεξία Ματθαιουδάκη Μαρίνα, σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα DYSTELF
Μεταλληνού Αναστασία σχετικά με στρατηγικές μελέτης έτσι ώστε να μαθαίνουν πιο εύκολα αγγλικά μαθητές με ΜΔ

Τσαγγαρή Ντίνα, σχετικά με Αξιολόγηση στις εξετάσεις ξένων γλωσσών σε μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (Assesment in foreign lanquage exams for students with LD)
Περισσότερες πληροφορίες στο www.dyslexia-goneis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: