11/1/17

Ανακοίνωση Συλ. Εκπ/κων για την παράκληση Δημάρχου«να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες δράσεις..


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «Γ. ΒΙΖΥΗΝΟΣ»

-Α΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Αλεξ/πολη 11/1/2017 Προς: ΜΜΕ & Μέλη Συλλόγων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικό με την απόφαση του Δημάρχου για τη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία της Αλεξ/πολης την Πέμπτη 12/1/2017
Με έκπληξη είδαμε, ότι στην τελευταία παράγραφο της σημερινής απόφασης του Δημάρχου Αλεξ/πολης, με την οποία θα συνεχιστεί η διακοπή των μαθημάτων και την Πέμπτη 12/1/2017 στα σχολεία της Αλεξ/πολης, παρακαλεί τους Δ/ντές και τους εκπ/κούς «να βρίσκονται στα σχολεία προκειμένου να προβούν στις αναγκαίες δράσεις, ώστε οι μαθητές να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν θα προσέλθουν στα σχολικά κτίρια».
Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή αυτήν την παράκληση του Δημάρχου, πρώτον, γιατί οι Δ/ντές αλλά και πολλοί εκπ/κοί, πολλές ώρες την ημέρα και κάθε μέρα, βρίσκονται στις σχολικές μονάδες για να φροντίσουν για όλες εκείνες τις ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια τους μαθητές και να βελτιώσουν τις συνθήκες παραμονής τους σ’ αυτά. Συγκεκριμένα από το περασμένο Σάββατο (7 Ιανουαρίου) Δ/ντές και εκπ/κοί ανάβουν τα καλοριφέρ των σχολείων, φροντίζουν για τις υδρεύσεις και ρίχνουν αλάτι στις αυλές. Οι εκπ/κοί έχουν επίγνωση του ρόλου τους και πράττουν καθημερινά ότι χρειάζεται (και πολλές φορές πέραν των υποχρεώσεών τους) για τη φροντίδα των μαθητών τους. Δεύτερον, διότι δεν έχει καμιά αρμοδιότητα ο Δήμαρχος να συστήνει, να παρακαλεί ή να καθορίζει το πότε θα πηγαίνουν ή όχι οι εκπ/κοί στα σχολεία τους. Τέτοια αρμοδιότητα έχει μόνο η Διοίκηση της Εκπ/σης όπως αυτή εκφράζεται από τους Δ/ντές Εκπ/σης.
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Ασλάνογλου Κωννος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α΄ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Καραγεωργίου Αθανάσιος

 Deltio tipou

Δεν υπάρχουν σχόλια: