10/1/17

Δελτίο Τύπου της Π.Ε.Α.Δ

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)
Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283
Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-2014
του Ειρηνοδικείου Αθηνών
e-mail:            pead2014@gmail.com.
 
 
  

τηλέφωνο:         6982327670
αρ.πρωτ. 76
Αθήνα, 9-1-2017
 
 
 
Δελτίο Τύπου
 
Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔ) ως θεσμικός εκπρόσωπος των συναδέλφων όλων των ειδικοτήτων της β/θμιας εκπ/σης, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της αναφορικά με ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης «Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων ΑΣΕΠ» που αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στον εκπαιδευτικό ιστότοπο
Alfavita, υπό τον τίτλο «Διχαστικές θέσεις και κοινωνικός αυτοματισμός για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από την ΠΕΑΔ»
 
Δεδομένης της ανωνυμίας ενός «συντονιστικού» και εξαιτίας του υβριστικού περιεχόμενου της επίμαχης ανακοίνωσης, επιθυμούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
 
1.     Η Π.Ε.Α.Δ. αποτελεί θεσμικά αναγνωρισμένο σωματείο που συστάθηκε νόμιμα, εκπροσωπείται νόμιμα από Δ.Σ. που προέκυψε ύστερα από εκλογική διαδικασία που διεξήχθη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
2.     Έχει αναγνωρισμένο από τη Δικαιοσύνη ιδρυτικό καταστατικό.
3.     Οι απόψεις που εγγράφως και επωνύμως διατυπώνονται στην ανακοίνωσή μας στις 7/1/2017 με τίτλο «Όχι στη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ - Πρόταση για συνδυασμό κριτηρίων για διορισμό» που φιλοξενήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα, αποτελούν πάγιες θέσεις της Ένωσης που έχουν προκύψει από αλλεπάλληλες συλλογικές συνελεύσεις των μελών, δηλαδή μέσα από διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες.
4.     Η Π.Ε.Α.Δ. συγκαλεί πάντα τις συνελεύσεις της δημόσια στα γραφεία της Ο.Λ.Μ.Ε. στην Αθήνα, εντός δηλαδή χώρου που ανήκει στο τριτοβάθμιο σωματείο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
5.     Η Π.Ε.Α.Δ όλα τα τελευταία χρόνια λόγω ακριβώς του θεσμικού της ρόλου έχει συναντηθεί με τους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας και εξακολουθεί να αποτελεί και σήμερα τον θεσμικό συνομιλητή της παρούσας πολιτικής ηγεσίας.
6.     Η Π.Ε.Α.Δ. έλαβε μέρος στις εργασίες της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τον περασμένο Απρίλιο όταν χρειάστηκε να υπερασπίσει και πάλι τις χιλιάδες των συναδέλφων αναπληρωτών.
7.     Τα μέλη της Π.Ε.Α.Δ. σε ποσοστό τουλάχιστον 80% είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Εκφράζει έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που έχουν προϋπηρεσία είτε λόγω επιτυχίας στον ΑΣΕΠ, είτε όχι.
8.     Η σημερινή υβριστική, ανοίκεια και αντισυναδελφική ανακοίνωση του φερόμενου ως «συντονιστικού» των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ διαστρεβλώνει εντελώς την με αριθμ. πρωτ. 75/6-1-2017 προχθεσινή ανακοίνωσή μας, η οποία (όπως και κάθε άλλη ανακοίνωση) κινείται σε πλαίσια που αρμόζουν σε εκπαιδευτικούς λειτουργούς, χωρίς υβριστικά υπονοούμενα και απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν την κοινή λογική, αλλά και την αξιοπρέπεια πολλών εκατοντάδων συναδέλφων, οι οποίοι προσδοκούν ένα δίκαιο σύστημα μόνιμων διορισμών που θα σέβεται τους κόπους και το πολυεπίπεδο κόστος που «καταβάλλουν» για να στελεχώσουν τα δημόσια σχολεία της χώρας εδώ και αρκετά χρόνια.
9.     Η αυτοαποκαλούμενη «Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων ΑΣΕΠ» καλείται άμεσα να δημοσιοποιήσει ποια είναι η νομική της υπόσταση, ποιοι αποτελούν το Δ.Σ., ποιοι την εκπροσωπούν νόμιμα, ποιες είναι οι ιδρυτικές της αρχές, πότε και που συγκάλεσε συνελεύσεις κ.ο.κ.
 
Η Π.Ε.Α.Δ., εκπροσωπώντας θεσμικά τους συναδέλφους επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.
 
 
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
Διαμάντης Θεόδωρος
 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
Σάββας Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: