12/1/17

Να απασχολούνται τα παιδιά στα σχολεία μέχρι τις 8 το βράδυ, υπόσχεται η κυβέρνηση

Τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) μέσα στα σχολεία, στα οποία τα παιδιά θα μπορούν να μείνουν έως τις 8 το βράδυ, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, σχετικά με την υπογεννητικότητα.

Όπως είπε η υπουργός, "το παιδί, θα μείνει στο σχολείο μέχρι τις τέσσερις η ώρα και στις τέσσερις η ώρα θα μπορεί να πάει στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατομμύρια και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ".
Η υπουργός σε μια πρώτη προσέγγιση για το θέμα, επισήμανε ότι η συγκεκριμένη παροχή θα απευθύνεται "στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού", η οποία δεν έχει εισοδήματα πάνω από σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ τον χρόνο".
Πηγή: protothema.gr
 www.sport-fm.gr

4 σχόλια:

Yiannis Koulas είπε...

χαχαχαχαχαΑΖ!!!! να'ναι καλά, γελάσαμε. Εδω βρακί δεν έχει ο ποπός μας κι η άλλη βαυκαλίζεται.

Kama Thomi είπε...

http://ardindytikhattikh.blogspot.gr/2017/01/12-3.html?spref=fb

Χρήστος είπε...

1o. Πότε θα βλέπουμε τα παιδιά μας τελικά???

2ο. Τα 45.000 ευρώ είναι τα μικτά? Διότι μετά φόρους + εισφορές, μάλλον πέφτουν κάτω από 30.000..

ΕΛΣΑ ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ είπε...

μακάρι να υπάρξουν οι υποδομές και να υλοποιηθούν όλα αυτά!!! θα μειωθεί και η ανεργία έτσι.