21/1/17

Ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου ΠεράματοςΨήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Περάματος
Στο Πέραμα, σήμερα Τετάρτη 18-1-2017, συνεδρίασε εκτάκτως ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν χθες στο γειτονικό μας δημοτικό σχολείο του Ικονίου. Με ομόφωνη απόφασή τους οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας
  1. Καταδικάζουν την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής που παρεμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή προγραμματισμένης συνεδρίασης σχετικά με τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο και καταγγέλλουν τον προπηλακισμό μελών θεσμοθετημένων οργάνων που είχαν κληθεί να παραστούν.
  2. Εκφράζουν την απόλυτη συμπαράστασή τους στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που καθημερινά αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να υπερασπιστούν τις αξίες του ανθρωπισμού και της παιδείας.
  3. Επισημαίνουν ότι το δημόσιο σχολείο αγκαλιάζει όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και θα εξακολουθήσει να αποτελεί ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από προκαταλήψεις, στερεότυπα, ρατσιστική αντιμετώπιση και ξενοφοβικά σύνδρομα. Ως εκπαιδευτικοί και άνθρωποι βλέπουμε μπροστά μας μόνο το παιδί και το δικαίωμά του στη μόρφωση.
  4. Διεκδικούμε από το Υπουργείο Παιδείας και τη δημοτική αρχή την κάλυψη όλων των αναγκών σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού που θα διασφαλίζουν την ομαλή ένταξη – φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολικό περιβάλλον.

3ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ                                            
Λ. Δημοκρατίας και Σουλίου 4                                 
18863, Πέραμα
Τηλέφωνο-φαξ: 210 40 22 555

Δεν υπάρχουν σχόλια: