19/1/17

Κλειστά και την Παρασκευή 20/1 πολλά σχολεία λόγω παγετού και κακοκαιρίας

Κλειστά και την Παρασκευή 20/1 πολλά σχολεία λόγω παγετού και κακοκαιρίας


 Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της βόρειας κυρίως χώρας. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ, με αποφάσεις αρκετών δήμων, τα σχολεία είτε θα παραμείνουν κλειστά είτε θα ανοίξουν αργότερα.
Μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την εξουσιοδότηση του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη, κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των παρακάτω περιοχών η οποία ισχύει από την ημέρα εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου την 07/01/2017 και για ένα μήνα ήτοι έως και την 07/02/2017: Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Καλαμπάκας, Καρδίτσας, Παλαμά, Πύλης Σοφάδων, Τεμπών, Φαρσάλων, Μουζακίου, Πλαστήρα, Αργιθέας, Ελασσόνας και Τρικαίων. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Σκοπέλου και Αλοννήσου.
Γρεβενά Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ,οι παιδικοί σταθμοί (Α΄ και Β΄) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΚΕΓ) δεν θα λειτουργήσουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Κομοτηνή Έτσι, λόγω πυκνής χιονόπτωσης, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κομοτηνής, με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Πετρίδη. Οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ του δήμου Κομοτηνής θα λειτουργήσουν αύριο κανονικα. Καστοριά Στην Καστοριά ανακοινώθηκε ότι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου, αύριο Παρασκευή  20 Ιανουαρίου 2017, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 π.μ.
Νεστόριο Mε απόφαση του Δημάρχου Νεστορίου οι Σχολικές Μονάδες του Καλλικρατικού Δήμου Νεστορίου θα παραμείνουν κλειστές αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Άργος Ορεστικό Ανακοινώνεται ότι μετά από την υπ’ αριθ. 49/19-01-2017 απόφαση του Δημάρχου Άργους Ορεστικού, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 20/01/2017, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Φλώρινα O Δήμος Φλώρινας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας,  θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών φαινομένων. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 Κοζάνη  Μέχρι και αυτή την ώρα η απόφαση είναι τα σχολεία να ξεκινήσουν και να λειτουργήσουν κανονικά. Απίθανο να αλλάξει κάτι μέχρι αύριο πρωί. Δήμος Σερβίων Βελβεντού 


 Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως εξής: Στις Δημοτικές Ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν μία διδακτική ώρα αργότερα από την προβλεπόμενη ενώ κανονικά την προβλεπόμενη ώρα θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Στις Δημοτικές Ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού δεν θα λειτουργήσουν τόσο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων για τους μαθητές των συγκεκριμένων δημοτικών ενοτήτων.

Βοΐου Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, Δημητρίου Λαμπρόπουλου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Βοΐου αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
Εορδαίας Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη για αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, κατά μία διδακτική ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Αμύνταιο Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου, τα σχολεία Α ́βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμυνταίου, θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 στις 09:00 π.μ. λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι  παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.Tα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί των Τοπικών Κοινοτήτων Λεχόβου, Βαρικού και Κέλλης , καθώς επίσης και το Γυμνάσιο της Τοπικής Κοινότητας Λεχόβου θα παραμείνουν κλειστά αύριο 20/01/2017.
Πύλης Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή 20/01/2017,  τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Πύλης. Θα παραμείνουν όμως κλειστά τα Σχολεία της ορεινής περιοχής ήτοι: 1. Ροπωτού 2. Κοτρωνίου 3. Ελάτης 4. Καλογήρων και 5. Στουρναραίϊκων.
Λάρισα Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σας ενημερώνει για τη λειτουργική κατάσταση των σχολικών μονάδων ανά Δήμο. Δήμος Λάρισας Κλειστό θα παραμείνει το 42ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και την Παρασκευή 20/01/2017, λόγω σοβαρών προβλημάτων και μέχρι πλήρους ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης του συστήματος θέρμανσης.

Δήμος Καρπενησίου Αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου θα ανοίξουν στις 9:00 π.μ., εκτός από το σχολείο του Στενώματος που θα παραμείνει κλειστό

Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: