8/12/16

Δημιουργία διαδραστικών εικόνων με το Thinglink


fresh-education
Δημιουργήστε μια διαδραστική φωτογραφία ή άλμπουμ με το Thinglink.

 
Αφού κάνετε πρώτα δωρεάν μία απλή εγγραφή  μπορείτε να ανεβάσετε τη φωτογραφία και να την κάνετε διαδραστική με απλό τρόπο.Αρχικά πατήστε στην επιλογή δημιουργία. Μετά επιλέξετε από πού θέλετε να ανεβάσετε τη φωτογραφία.
 Πατώντας την επιλογή edit tag μπορείτε να βάλετε εικονίδια στην εικόνα σας και σε  αυτά τα σημεία να εισάγετε το αντίστοιχο σύνδεσμο. Έτσι θα έχετε προσθέσει σε συγκεκριμένα σημεία  της φωτογραφίας κείμενο, εικόνα ή βίντεο.

Πώς   μεταφέρουμε τη διαδραστική αφίσα ή την εικόνα στην ιστοσελίδα ή στο blog


Aφού σώσουμε τη δημιουργία μας, με δεξί κλικ πάνω της, ανοίγει ένα παράθυρο και επιλέγουμε share. Αντιγράφουμε τον κώδικα (embed ) που εμφανίζεται και τον επικολλούμε στην ΗΤΜL της δημοσίευσής μας.

Σύνδεση με την διδακτική πράξη

Ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός μπορεί να επιλέγει με το ποντίκι του τα ενεργά σημεία της εικόνας για να έχει πρόσβαση σε κείμενο, σελίδες, εικόνες, βίντεο, κλπ που έχουν ένα κοινό θέμα, το οποίο προσδιορίζεται  από την συγκεκριμένη εικόνα. Δηλαδή  θα έχουμε δημιουργήσει μια εικόνα χωρισμένη σε «ενεργά σημεία» που θα μας μεταφέρουν στο υλικό  μας μέσω υπερσυνδέσεων. Το κάθε σημείο θα αποτελεί και ένα στόχο της διδασκαλίας μας.

Δημιουργήστε εδώ μια διαδραστική φωτογραφία ή άλμπουμ με το Thinglink

Δεν υπάρχουν σχόλια: