8/11/16

Ξεκινούν οι δηλώσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 - 2017
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ξεκινήσουν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και η πλατφόρμα κράτησης (http://education.amth.gr/) θα ενεργοποιηθεί την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, στις 08:00 π.μ. και θα παραμείνει ανοιχτή για όσα σχολεία έχουν ενεργούς κωδικούς ως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
·         Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε ένα (1) μόνο πρόγραμμα. Επιπλέον αιτήματα απορρίπτονται αυτόματα από το σύστημα.
·         Εφόσον ένα σχολείο εξασφαλίσει μία θέση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για αυτό το σχολικό έτος, ο κωδικός του απενεργοποιείται για το επόμενο έτος.
·         Για κάθε σχολική μονάδα το αδιαπραγμάτευτο όριο συμμετεχόντων είναι οι 52 μαθητές/τριες, για την επιτυχία του προγράμματος.
·         Εάν ο συνολικός αριθμός τους υπερβαίνει τους 26 μαθητές/τριες, το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε δύο, διαδοχικές υλοποιήσεις, με τους εκπαιδευτικούς να αναλαμβάνουν την απασχόληση των λοιπών μαθητών τους (για μία ώρα περίπου) σε άλλες αίθουσες, στην έκθεση αρχαιοτήτων της αυλής του Μουσείου, ή σε γειτονικά Μουσεία (Λευκού Πύργου, Βυζαντινό, Πολεμικό, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης- στο χώρο της Δ.Ε.Θ.).
·         Ο/Η εκπαιδευτικός που συνοδεύει την ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξή του και συμπληρώνει τις παρατηρήσεις του/της στο Φύλλο Αξιολόγησης που διανέμεται από τους εκπαιδευτές/τριες και παραλαμβάνεται κατά την έξοδο.

Εάν επιθυμείτε να οργανώσετε μόνοι σας μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΑΜΘ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό (φυλλάδια, οδηγίες κ.ά) που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας (http://www.amth.gr/el/ekpaidefsi/ilopiisi-me-diki-sas-epimeleia) για να υλοποιείστε κάποιο από τα τρέχοντα ή παλαιότερα προγράμματα του ΑΜΘ.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε ερώτημα ή διευκρίνιση στο τηλ. 2313 310273 και στο email: education@amth.gr.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΑΜΘ
Τσούγγαρης Χαράλαμπος
Αρχαιολόγος, ΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: