30/11/16

Απόφαση “Βόμβα” Διοικητικού Εφετείου: Δικαιώθηκε υποψήφιος Διευθυντής Εκπαίδευσης
Ακυρώνονται οι πίνακες και η απόφαση Ν. Φίλη- Αναμένονται οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας 

Το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης με μια απόφαση “βόμβα” που εξέδωσε ακυρώνει την Φ. 353.1/14769/Ε3/29-1-2016 απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη , με την οποία τοποθετήθηκαν, εκτός άλλων, Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας .
Το Διοικητικό Εφετείο αναπέμπει την υπόθεση στη Διοίκηση για τα νόμιμα, κατά τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.
Ανάλογες προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια έχουν γίνει και από άλλα υποψήφια στελέχη της εκπαίδευσης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βγεί άλλη απόφαση.
Η πρσφυγή στη δικαιοσύνη έγινε  από τον εκπαιδευτικό Οικονομολόγο  ΠΕ09 Πρώην Διευθυντή  της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Θεσσαλονίκης Μιχάλη Μαυρίδη, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τις Διευθύνσεις Αν. Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής,  επειδή κατά τις τελευταίες κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το ν. Ν.4327/2015,  το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας έκρινε ότι η διοικητική και καθοδηγητική εμπειρία και η διδακτική προϋπηρεσία σε δημόσιο ΙΕΚ δεν προσμετρείται.
Αναμοριοδοτήθηκαν οι πίνακες Διευθυντών Εκπαίδευσης Δ.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου
Το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε σε αναμοριοδότηση των πινάκων Διευθυντών Εκπαίδευσης Δ.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, δήλωσε στο esos, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Π. Αναννιάδης.
Οι πίνακες , όπως μας είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής,στάλθηκαν στο υπουργείο Παιδείας, προκειμέμου να τους επικυρώσει ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.
Η συνέχεια στο  http://www.esos.gr/arthra/47712/apofasi-vomva-dioikitikoy-efeteioy-dikaiothike-ypopsifios-dieythyntis-ekpaideysis

Δεν υπάρχουν σχόλια: