29/11/16

Τα 8 επίπεδα των ελληνικών τίτλων σπουδών στην Ευρώπη - Η αντιστοίχισηΤην Τετάρτη θα αναρτηθούν από την Κομισιόν οι ελληνικοί τίτλοι Σπουδών για την Πρωτοβάθμια , Δευτεροβάθμια, ΙΕΚ και τριτοβάθμια εκπαίδευση,  που αντιστοιχούν σε αντίστοιχους τίτλους στην Ευρώπη.
Ο ΕΟΠΠΕΠ γνωστοποίησε στο alfavita.gr ύστερα από επικοινωνία που είχαμε, πως ο πρόεδρος του Β.Δαγδιλέλης μαζί με εκρόσωπους του CEDEFOP και άλλους εμπειρογνώμονες θα  παρουσιάσουν τα οκτώ επίπεδια του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Στην παρουσίαση θα βρίσκεται και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Όπως τόνισε ο ΕΟΠΠΕΠ η αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων αποτελεί αναγνώριση των ακαδημαϊκών και επιστημονικών προσόντων, όχι όμως των επαγγελματικών δικαιώμάτων
Κάθε επίπεδο παρακάτω καλύπτει ενα φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων που καθορίζουν τα μαθησιακά αποτελέσματα τα οποία συγκροτούν τα προσόντα του ανντίστοιχου επιπέδου
Επίπεδο    Τίτλος
1    Απολυτήριο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
2    Απολυτήριο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
3    Πτυχίο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΕΠΙΠΕΔΟΥ 3 (ΣΕΚ)
3    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 1 – ΙΕΚ (προσόντα αυτού του τύπου δεν χορηγούνται πλέον)
4    Πτυχίο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (ΕΠΑ.Σ.)
4    Απολυτήριο ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
4    Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.)
4    Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας – ΕΠΑ.Λ.
5    Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Επιπέδου 5 (ΕΠΑ.Λ.-Τάξη Μαθητείας)
5    Δίπλωμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5 – Ι.Ε.Κ.
5    Δίπλωμα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ – Ι.Ε.Κ. (προσόντα αυτού του τύπου δεν χορηγούνται πλέον)
5    Δίπλωμα / Πτυχίο ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
6    Πτυχίο / Δίπλωμα ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
7    Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης
8    Διδακτορικό Δίπλωμα
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τα επίπεδα 
Εδώ μπορείτε να δείτε τους φορείς Χορήγησης
Ύστερα απο επικοινωνία που είχαμε με τον ΕΟΠΠΕΠ, υπάρχουν οι παρακάτω κατευθύνσεις στην έκθεση που παρουσιάστηκε μαζί με τοΕθνικό ΠΛΑΙΣΙΟ προσόντων  από την ελληνική πλευρά  στο EQF Advisoury Group στο Βερολίνο.
Πολυάριθμες ήταν οι περιπτώσεις σύμφωνα με καταγγελίες από την πλευρά των εταίρων για πλαστούς και παράνομους τίτλους σπουδών και για αυτό η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα πραγματοποιεί συστηματική έρευνα ώστε να λυθεί το ζήτημα ώστε να προχωρήσει η αντιστοίχηση. Το θέμα με τους παράνομους τίτλους σχετίζεται με συγκεκριμένα σχολεία την περίοδο 1999-2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: