20/10/16

ΠΣΑΕΠ επιστολή στην ΔΟΕ με θέμα: “Αλλαγή του τρόπου προσμέτρησης της προϋπηρεσίας για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών”


ΠΣΑΕΠ επιστολή στην ΔΟΕ με θέμα: “Αλλαγή του τρόπου προσμέτρησης της προϋπηρεσίας για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών”

Αξιότιμε πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Με αφορμή την εγκύκλιο με θέμα: «Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του Ν.4354/2015 στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς» που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις 12/10/2016 που αφορά, μεταξύ άλλων, τα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν οι αναπληρωτές για τη μισθολογική τους εξέλιξη θα θέλαμε να αναδείξουμε ένα θέμα και να ζητήσουμε τη συνδρομή σας για την επίλυσή του.

Συγκεκριμένα, όπως γνωρίζουμε όλοι σε οποιαδήποτε απεργία, εκτός από τις κρατήσεις στον μισθό μας, μας αφαιρείται και το ένσημο της συγκεκριμένης ημέρας. Αν, λοιπόν, η προϋπηρεσία που θα μετρηθεί για τη μισθολογική μας κατάταξη γίνει βάσει των ενσήμων μας, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 3 της συγκεκριμένης εγκυκλίου, τότε είναι σίγουρο πως θα χαθούν μέρες προϋπηρεσίας λόγω των απεργιών που πολλοί αναπληρωτές έχουμε κάνει.

Διερωτόμαστε για το νόμιμο της συγκεκριμένης διαδικασίας, δηλαδή της προσμέτρησης των ενσήμων και όχι της πραγματικής προϋπηρεσίας για τη μισθολογική μας κατάταξη.

Ως Π.Σ.Α.Ε.Π. θεωρούμε ότι καταπατάται για άλλη μια φορά το έννομο δικαίωμά μας στην απεργία, καθώς δεχόμαστε πολύπλευρο εκβιασμό για να μη συμμετέχουμε στις απεργίες. Οι απεργίες γίνονται προκειμένου ο κάθε εργαζόμενος να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του και να αμυνθεί ενάντια σε οποιαδήποτε αδικία βιώνει ή δρομολογείται εις βάρος του από την εκάστοτε κυβέρνηση. Από την στιγμή όμως που με βάση τα ένσημά μας θα καταμετρηθεί η προϋπηρεσία μας για την μισθολογική μας εξέλιξη,  κλονίζεται ένα ακόμη κεκτημένο μας.
Ο κάθε εργαζόμενος οφείλει και πρέπει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του και το κράτος οφείλει να διευκολύνει τον αγώνα του.  Αντ’ αυτού είναι ξεκάθαρο πλέον πως η συμμετοχή στην απεργία τιμωρείται με έμμεσο τρόπο.  

Ο Π.Σ.Α.Ε.Π.  απαιτεί την άμεση αλλαγή του τρόπου προσμέτρησης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη μισθολογική εξέλιξη. Η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας  θα πρέπει να γίνεται με βάση την ημερομηνία πρόσληψης και την ημερομηνία απόλυσης του εκπαιδευτικού για κάθε σχολικό έτος.

Ο Π.Σ.Α.Ε.Π. πιστός πάντα στις αρχές του και στον αγώνα του για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των αναπληρωτών, σας μεταφέρει το δίκαιο αυτό αίτημα, ώστε να το αξιολογήσετε και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ως συνδικαλιστικός μας φορέας. Όπως οφείλουμε, το παρόν αίτημα θα μεταφερθεί  σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να γίνει άμεσα η συγκεκριμένη αλλαγή.  
Το ΔΣ του Συλλόγου

Αναγνωστόπουλος Γεώργιος (Πρόεδρος)
Μπαξεβανίδης Θοδωρής (Αντιπρόεδρος)
Πασχάλης Αλέξανδρος (Γενικός Γραμματέας)
Δοξαστάκη Χρυσούλα (Οργανωτική Γραμματέας)
Μήτση Ουρανία (Αναπληρώτρια Γραμματέας)
Σαμαράς Γεώργιος (Ταμίας)
Ντερέκα Γεωργία (Μέλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: