7/10/16

Δωρεάν Παράσταση για εκπαιδευτικούς- Το «Γιατί των Παιδιών Φέρνει την Ελπίδα»


ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ «ΓΙΑΤΙ» ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ Βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι
του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στις 12.00 στο VAULT Theatre Plus
(Μελενίκου 26, Αθήνα, μετρό Κεραμεικός)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα:
210.36.50.024, 210.36.50.072

«Το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο που αγγίζει το θέμα των παιδιών της κρίσης. Παιδιά στη φτώχεια, παιδιά στην αρρώστια, παιδιά που δέχονται βία, παιδιά στην εργασία, παιδιά στη μοναξιά ρωτούν γιατί, γιατί, γιατί; Κι όμως πρόκειται για ένα αισιόδοξο βιβλίο που με τη μαγική συνταγή του παραμυθιού βοηθά τα παιδιά να συναισθανθούν το ένα το άλλο, να γίνουν μια μεγάλη παρέα και να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο».
Culturenow.gr

Λίγα λόγια για την παράσταση
Η Ζωή και η Φανή σάς παρουσιάζουν την παράσταση Το «Γιατί» των παιδιών φέρνει την ελπίδα, μια διαφορετική ιστορία με πρωταγωνιστές σύγχρονα παιδιά από όλο τον κόσμο, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.
Πώς μια μικρή λεξούλα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;
Πώς ένα μικρό «Γιατί» μπορεί να φέρει την ελπίδα;

Το ΓΙΑΤΙ μια ζεστή νύχτα του Αυγούστου αποφασίζει να ταξιδέψει στον κόσμο!
Στο ταξίδι του συναντά παιδιά από διαφορετικές χώρες που το καθένα ζει μια δική του σκληρή πραγματικότητα. Κάθε συνάντηση αφήνει το ΓΙΑΤΙ πιο προβληματισμένο αλλά και πιο σοφό. Μην αντέχοντας πια αυτό τον κόσμο και χωρίς να μπορεί να δώσει λύση στις ερωτήσεις των παιδιών, φεύγει όσο πιο μακριά μπορεί. Τόσο μακριά που φτάνει στον ουρανό, στη Χώρα των Αστεριών, εκεί που φτάνουν οι ευχές που κάνουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. Εκεί συναντά το πιο λαμπερό Αστέρι-ευχή και του διηγείται την ιστορία του. Άραγε το ΓΙΑΤΙ με τη βοήθεια του Αστεριού-ευχή θα μπορέσουν να βρουν τη λύση;

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος συνεργάζεται με τη Ζωή Τούντα και τη Φανή Παλιούρα σε ένα διαφορετικό παραμύθι, όπου οι μικροί πρίγκιπες τρώνε από τα σκουπίδια και οι μικρές πριγκίπισσες παρακαλούν να έρθει η ειρήνη. Μια ιστορία για τη διαφορετική καθημερινότητα των παιδιών που ζουν σε δύσκολες συνθήκες, δοσμένη με τρυφερότητα, ευαισθησία, ανθρωπιά και χιούμορ.

Σκοπός της παράστασης είναι με γλυκό τρόπο να προβληματίσει τα παιδιά, να τα φέρει αντιμέτωπα με δύσκολα ερωτήματα και, τελικά, να τους δώσει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο VAULT τη χειμερινή σεζόν 2016 - 2017, ενώ είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να φιλοξενείται και σε σχολεία ανά την Ελλάδα.

Πληροφορίες: 6977560306, Ζωή Τούντα - 6948387307, Φανή Παλιούρα.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Διασκευή: Δήμητρα Παλιούρα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσιγκριστάρης
Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Πρωτότυπη μουσική: Βαγγέλης Τούντας
Φωτογραφική επιμέλεια: Νικόλας Πουρλιάρος
Ηθοποιοί: Φανή Παλιούρα, Ζωή Τούντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: