9/10/16

Πάει και το «παιδαγωγικά ορθό» συρρικνώθηκε εντελώς!! fresh-education
Όσες φορές έχει γραφτεί η φράση «παιδαγωγικά ορθό»  άλλες τόσες φορές έχει αλλάξει και η σημασία της. Κάθε νέα σχολική χρονιά κρύβει και ένα νέο παιδαγωγικό ορθό με τον εκπαιδευτικό να προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτό και να καταλάβει με ποιο τρόπο επηρεάζει την εργασία και την ειδικότητά του. 

Τα νέα   "παιδαγωγικά ορθά" της  τρέχουσας σχολικής χρονιάς είναι διαφορετικά  όπως οι διευκρινίσεις για εφαρμογή του άρθρου 48,  δάσκαλοι να διδάσκουν μαθήματα άλλων ειδικοτήτων, ειδικότητες εκπαιδευτικών να διδάσκουν μαθήματα άλλων ειδικοτήτων, εκπαιδευτικοί μέσα στα 10 λεπτά του διαλείμματος να βρίσκονται από το ένα σχολείο στο άλλο και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Ένας κατάλογος που θα συνεχίσει να αλλάζει, όχι όμως σύμφωνα με τις αρχές της παιδαγωγικής αλλά με τις αρχές της οικονομικής πολιτικής και των αριθμών.

Αυτό όμως είναι το μεγάλο λάθος για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Ή παραμένουμε πιστοί στις αρχές της διδακτικής και παιδαγωγικής, αμετακίνητοι εντελώς, παρά τις ισχυρές πιέσεις, ή  θυσιάζουμε την ίδια την παιδαγωγική και αυτά που πιστεύουν και έχουν σπουδάσει οι εκπαιδευτικοί.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: