6/10/16

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα: « Ένα μήλο την ημέρα…: Το μήλο συμβάλει στην υγιεινή διατροφή!»
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου φέτος ολοκληρώνει τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας αφού έγινε γνωστός πανελληνίως από τη διακριτό εμπορικό σήμα «Zagorin». Το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης για να τιμήσει τα 100 χρόνια συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα προγραμματίζει, ένα ετήσιο κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Κατά την σχολική χρονιά 2016-17 διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ14/1517/131501/Δ1 9.8.2016) και τη στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας (Γ3δ/ΦΑΥ2Δ/ΓΠ 1.07.2016), για την υγιεινή διατροφή με τίτλο: «Ένα μήλο την ημέρα … : Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον ζωγράφο και εικαστικό κ. Κώστα Κομνηνό. Οι μαθητές/τριες καλούνται να λάβουν μέρος στο Διαγωνισμό με ατομικά έργα, που προβάλλουν ένα μήνυμα για την διατροφή με το μήλο και προάγουν την υγιεινή διατροφή.

Θεματικές ενότητες Διαγωνισμού
  • Α. Διαγωνισμός ζωγραφικής, γλυπτικής και κολάζ

Οι μαθήτριες/ές καλούνται να δημιουργήσουν έργα με θέμα «Ένα μήλο την ημέρα …: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!». Τα έργα ζωγραφικής και κολάζ θα πρέπει να έχουν μέγεθος Α3 (29,7x 42cm) ή Α4 (21 x 29,7 cm). Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τις διάφορες τεχνικές ζωγραφικής, γλυπτικής και κολάζ, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους. Τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου) θα πρέπει να αναγράφονται στο πίσω αριστερό μέρος του έργου τους.
  • Β. Διαγωνισμός σύντομου βίντεο ή ψηφιακής εφαρμογής

Οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο διαρκείας 3 έως 5 λεπτών, ή μια ψηφιακή εφαρμογή για κινητά, tablets ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ένα μήνυμα τύπου sms, ή email, ή εικονίδια για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μια ψηφιακή αφίσα με θέμα «Ένα μήλο την ημέρα …: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή !». Τα έργα θα υποβάλλονται αποθηκευμένα σε οπτικό δίσκο (CD ή DVD) πάνω στον οποίο θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία των συμμετεχόντων (Όνομα, Επώνυμο, Σχολείο, Τίτλος του Έργου).
Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές/τριες από την Α’ έως ΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου. Κάθε σχολείο μπορεί να αποστείλει μια ατομική συμμετοχή ανά μαθητή/τρια για κάθε θεματική ενότητα. Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν βραβευθεί σε κάποιον άλλο διαγωνισμό.
Υποβολή των έργων
Τα έργα θα αποστέλλονται στο χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 έως την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 (ημερομηνία ταχυδρομείου) στον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, Ζαγορά Πηλίου, Τ.Κ. 37001», με την ένδειξη για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα μήλο την ημέρα …»: Το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!. Στο φάκελο, πέρα από το έργο θα πρέπει να εσωκλείεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής και η Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα που περιλαμβάνεται στην παρούσα ανακοίνωση. Σχολεία με πολλαπλές συμμετοχές μπορούν να τις αποστείλουν σε ένα κοινό φάκελο.
Διαδικασία αξιολόγησης
Τα έργα των μαθητών θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή. Η αξιολόγηση των έργων θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 έως την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.
Παρουσίαση-έπαινοι-βραβεία
Η παρουσίαση των έργων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, στην Αθήνα. Τα μαθητικά έργα θα αναρτηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των βραβείων και των επαίνων. O ακριβής χώρος της εκδήλωσης θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν την υλοποίησή της. Ανάλογα με την κατάταξή τους στην τελική βαθμολογία, όπως αυτή θα προκύψει από τη διαδικασία αξιολόγησης, θα υπάρξουν οι εξής βραβεύσεις, ανά θεματική ενότητα:
1η θέση: Έπαινος, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), εκδόσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και δωροεπιταγή αξίας 250 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, δίσκων μουσικής ή βίντεο κ.λπ.
2η θέση: Έπαινος, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, δίσκων μουσικής ή βίντεο κ.λπ..
3η θέση: Έπαινος και αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), εκδόσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς για κάθε νικητή και δωροεπιταγή αξίας 100 ευρώ η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές βιβλίων, ειδών τεχνολογίας, δίσκων μουσικής ή βίντεο κ.λπ.
Όλα τα σχολεία τα οποία θα συμμετάσχουν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς
Έδρα Ζαγορά - Τ.Κ. 37001
Γραφεία: Τ: 24260-22450, F: 24260-22950

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος του διαγωνισμού: Κώστας Κομνηνός (Ζωγράφος)

Σχολικές Δραστηριότητες Π.Ε. Ρεθύμνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: