16/10/16

9ο Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο Καθηγητών Γαλλικής
9ο Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο Καθηγητών Γαλλικής
20-23 Οκτωβρίου 2016
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων | Σχολή Μωραϊτη

Στις 20 Οκτωβρίου 2016, οι καθηγητές γαλλικής της Ελλάδας έχουν ραντεβού στην Αθήνα, με την ευκαιρία του διεθνούς Συνεδρίου που οργανώνουν ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας ΠΕ Ελλάδας, η Πρεσβεία της Γαλλίας και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
200 περίπου Έλληνες και ξένοι εισηγητές από 25 χώρες θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις στο χώρο της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας με θέμα: «Διδάσκουμε τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό: χτίζουμε κοινωνικο-ανθρωπιστικές γέφυρες» 
Η σημαντική αυτή συνάντηση μεταξύ ερευνητών και παιδαγωγών, θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου 2016 και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας κ’ Θρησκευμάτων (Λεωφ. Παπανδρέου 37 – Μαρούσι), το Σάββατο και την Κυριακή στη Σχολή Μωραΐτη, (Αλεξ. Παπαναστασίου κ’ Αγ. Δημητρίου, Π. Ψυχικό).
Έλληνες και ξένοι καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους συναδέλφους τους και να ενημερωθούν σχετικά με τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις για τη διδασκαλία, την αξιολόγηση καθώς και τις νέες τεχνολογίες.
Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη, θα διεξαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Ο Υπουργός θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας και των ομολόγων του των γαλλόφωνων χωρών. Επίτιμος καλεσμένος αυτής της συνάντησης υψηλού επιπέδου θα είναι ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης ο οποίος θα μιλήσει για το ελληνο-γαλλόφωνο είναι του και την επιρροή του στο έργο του. Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο ομότιμος καθηγητής του Παν/μιου Paris 3 – Sorbonne Nouvelle, Jean-Claude Beacco.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου: http://apf.gr/congres2016/index.asp?id=6

Δεν υπάρχουν σχόλια: