5/10/16

Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη:«Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Προωθώντας την Καλή Πρακτική στον Αυτισμό» – Επίπεδο 2

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

ΕΠΙΠΕΔΟ 2: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

Αγαπητέ κύριε, αγαπητή κυρία,
Γνωρίζουμε σήμερα ότι 1 στα 100 παιδιά θα διαγνωσθούν με αυτισμό, καθιστώντας απαραίτητο να έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στοιχειώδη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις ιδιαίτερες ανάγκες και τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης των παιδιών αυτών. Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» συμμετέχει σε Διεθνές Ερευνητικό Πρόγραμμα – εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αρ. άδειας 17/26-5-2016) – σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Birmingham και το Πανεπιστήμιο του Milano που τιτλοφορείται:

«Προωθώντας την Καλή Πρακτική στον Αυτισμό: Αναπτύσσοντας την κατανόηση, τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που δουλεύουν με παιδιά με αυτισμό ηλικίας 5-10 χρονών».
 Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μετάφραση και προσαρμογή από το αγγλικό πρόγραμμα του Autism Education Trust –Schools Program, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του δεύτερου επιπέδου του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος που αφορά στην πρακτική εκπαίδευση όσων (εκπαιδευτικών ή θεραπευτών) δουλεύουν απευθείας με παιδιά με αυτισμό.

Για την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα χρειαστούμε συνολικά 8 ώρες, ημέρα Σάββατο, στις 15/10/2016, ώρες 09.00-17:00 στo 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, διεύθυνση Μανδηλαρά και Αλαμάνας, T.K. 174 55. Βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί αυστηρά στους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν και τις 8 ώρες επιμόρφωσης. 

εδώ περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: