12/9/16

Το στοίχημα για το αυτονόητο κερδήθηκε; Την στιγμή που στο Νομό Ηρακλείου απουσιάζουν ακόμα 379 εκπαιδευτικοί;Το στοίχημα για το αυτονόητο κερδήθηκε;

Την στιγμή που στο Νομό Ηρακλείου απουσιάζουν ακόμα 379 εκπαιδευτικοί;
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης΄΄ είχε ζητήσει επανειλημμένα την άμεση κάλυψη όλων των κενών και την ομαλοποίηση στην λειτουργία των Σχολείων.
Είχαμε επισημάνει επίσης ότι για την λειτουργία των σχολείων στο Νομό Ηρακλείου με βάση τα στοιχεία που έχουμε ως Σύλλογος απαιτείται ο διορισμός μεγάλου αριθμού αναπληρωτών. Δυστυχώς ακόμα και μετά τις αλχημείες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τις αλλαγές που πραγματοποίησε στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο σε βάρος της ποιότητα της εκπαίδευσης τα προβλήματα παραμένουν. Τα τεχνάσματα του Υπουργού Παιδείας και η κατάργηση του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος το οποίο εξοικονόμησε 60 διδακτικές ώρες από κάθε σχολείο και την πρόσληψη 3500 λιγότερων εκπαιδευτικών, σε συνάρτηση με τις αλλαγές στο Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο έχει ως συνέπεια την φετινή σχολική χρονιά 6000 συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί να οδηγηθούν στην ανεργία.
Την ίδια στιγμή βιώνουμε την Κυβερνητική προπαγάνδα που πανηγυρίζουν για το αυτονόητο, το άνοιγμα δηλαδή των Σχολείων την ημέρα του αγιασμού. Η απάντηση μας στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , στους τοπικούς εκπροσώπους της αλλά και στους κάθε λογής συνδικαλιστικούς χειροκροτητές έρχεται από την ίδια την πραγματικότητα η οποία λέει:
Απουσιάζουν ακόμα από τον Νομό Ηρακλείου 379 εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα:
ü 162 Δάσκαλοι Παράλληλης στήριξης
ü 41 Νηπιαγωγοί Παράλληλης Στήριξης
ü 21 Δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής
ü 7 Νηπιαγωγοί Ειδικής Αγωγής
ü 37 Γυμναστές
ü 39 Αγγλικών
ü 24 Εικαστικών
ü 29 Μουσικής
ü 19 Πληροφορικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια: