29/9/16

Κοινή ανακοίνωση των 20 Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε Κεντρικής Μακεδονίας
 
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 20 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 14:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Μετά την Υπουργική Απόφαση για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» και την ανάπτυξη του σχεδιασμού της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής (Ρυθμίσεις Νόμου για την Έρευνα, Υπουργικές Αποφάσεις για το ωράριο των νηπιαγωγών και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου), ο Σύλλογός μας έχει προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, καθώς και στη σύνταξη πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία για την ανάδειξη των δυσμενών επιπτώσεων του Σχολείου των περικοπών πόρων και μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητριών-ών, που δημιουργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων της χώρας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/9 στην Αθήνα, ανέδειξε την ανάγκη για συνέχιση, με όλους τους πρόσφορους τρόπους, του αγώνα για την ανατροπή της καταστροφικής για το δημόσιο Σχολείο, κυβερνητικής πολιτικής.
Τα Δ.Σ. των 20 Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας μάς καλούν να συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ. Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, αντίστοιχη με αυτήν της Δ.Ο.Ε., την ίδια ημέρα και ώρα στο Υπουργείο Παιδείας.
 Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων-ισσών (για όσους θέλουν να μετακινηθούν από μακριά) η ΔΟΕ κήρυξε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00).

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ 20 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: