2/8/16

Έφυγε ο Seymour Papert σε ηλικία 88 ετών


 fresh-education
 «Μαθαίνουμε καλύτερα κάνοντας... αλλά μαθαίνουμε ακόμα καλύτερα αν συνδυάσουμε τη δράση με την ομιλία και το στοχασμό πάνω σ΄ αυτά που κάνουμε».
S. Papert, 1999

Ο Seymour Papert , ένας οραματιστής παιδαγωγός και μαθηματικός, ο οποίος προέβλεψε, πριν την εποχή των Η/Υ, ότι τα παιδιά θα χρησιμοποιούν υπολογιστές ως εργαλεία μάθησης, πέθανε την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο σπίτι του στο Blue Hill  σε ηλικία 88 .ετών.


Ο θάνατός του έγινε γνωστός με μια λιτή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα logo-foundation   του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ο ίδιος ίδρυσε. 

 Ο Seymour Papert  υπήρξε στενός συνεργάτης του Jean Piaget.  Στις αρχές του 1970  ανέπτυξε και καθιέρωσε τη   γλώσσα προγραμματισμού  Logo  βάση της οποίας αποτελεί η φιλοσοφία του Κονστρουκτιβισμού όπως αναπτύχθηκε από τον Piaget 
 O Seymour Papert, πέρα από τη Logo, θεμελίωσε και τον όρο Constructionism: Κατασκευαστικό Εποικοδομισμό/Κονστρουκτιονισμό
Στο  logo-foundation του Seymour Papert μπορείτε να βρείτε  βιβλία στα αγγλικά( κάποια είναι ελεύθερα)  για τη γλώσσα προγραμματισμού lοgo. Δεν υπάρχουν σχόλια: