25/8/16

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την Ειδική Αγωγή σήμερα στις 12

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής πραγματοποιούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί. Σε συμμετοχή καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην τροπολογία που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, με την οποία υποβαθμίζονται τα ειδικά παιδαγωγικά προσόντα που απαιτεί η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αφού «αντί να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού εκπαιδευτικού προσωπικού, κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη η ΕΑΕ σήμερα, προαναγγέλλει την αδιοριστία και ανεργία των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και τη βίαιη τοποθέτηση στην Ειδική Αγωγή των εκπαιδευτικών της Γενικής που θα "περισσέψουν"», όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Η ρύθμιση έρχεται σε συνέχεια του προηγούμενου νομοθετικού έργου για τα Τμήματα Ενταξης, που μετέτρεψε το ρόλο του ειδικού παιδαγωγού σε αυτό του «γυρολόγου», αλλά και την εγκύκλιο για την κατάργηση του ενός από τα δύο Τμήματα Ενταξης σε συγχωνευμένα σχολεία.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών διεκδικεί άμεση απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για τα «Θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης», πλην της παραγράφου που αφορά στην αναγνώριση του δικαιώματος όλου του προσωπικού στις μονάδες της Ειδικής Εκπαίδευσης να συμμετέχουν ισότιμα στο Σύλλογό τους. Επίσης, ζητά μέτρα αναβάθμισης της Ειδικής Αγωγής, όπως μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού) για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, άμεση στήριξη των δομών και γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: