19/7/16

ΟΛΜΕ: Ανακοίνωση -Υπόμνημα για τους αναπληρωτές
 

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
www.olme.gr
Fax: 210 33 11 338
email: olme@otenet.gr                                                            Aθήνα, 18/07/2016
                                                                                                Α.Π.: 55
ΠΡΟΣ:
τον Υπουργό Παιδείας
κ. Νικ. Φίλη
τον Πρόεδρο της
Επιτροπής για τις Υπ.
Μεταβολές
κ. Π. Κατσαρό
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Πρόεδρε,

Η σημερινή κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, συνεχίζει τη μνημονιακή πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθώντας τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν στην τακτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών στα σχολεία για μια ακόμη χρονιά. Η κατάσταση μάλιστα επιδεινώνεται, γιατί με βάση τις τελευταίες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές του υπουργείου παιδείας που στόχο έχουν τη μείωση του προσωπικού, χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση καλύπτοντας πάγιες ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία!
Οι στρατιές των αναπληρωτών στερούνται εργασιακά και άλλα δικαιώματα, μετακινούνται από χρόνο σε χρόνο στις εσχατιές της χώρας, εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους και παλεύουν να επιβιώσουν με τις ελάχιστες αποδοχές που λαμβάνουν. Οι επιπτώσεις τόσο στη ζωή τους όσο και στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει το δημόσιο σχολείο είναι συχνά τραγικές.
Στην παρούσα φάση θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναφέρουμε τα βασικά αιτήματα της ΟΛΜΕ, τα οποία ήδη έχουν κοινοποιηθεί και στο υπουργείο παιδείας από τον περασμένο Φεβρουάριο (10/02/2016).
Απαιτούμε κατάργηση του ν. 3848, μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική αγωγή (1/1), ώστε να καλυφθούν όλες οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων και οι εκπαιδευτικές – μορφωτικές ανάγκες του λαού μας.
Για να δείτε το έγγραφο σε PDF……ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: