26/7/16

Το μέτρο των "κατά προτεραιότητα αποσπάσεων".

 

 

Νάστος Γεώργιος αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεσσαλίας

Κάθε Υπουργός Παιδείας είχε και κάτι για τον κλάδο του (βλέπε Αρβανιτότουλος με τους πανεπιστημιακούς), έτσι φτάσαμε να προηγούνται οι εκπαιδευτικοί σύζυγοι στρατιωτικών, αστυνομικών, δικαστικών, πανεπιστημιακών … μετά οι εκλεγμένοι στους Ο.Τ.Α. κτλ στις αποσπάσεις.

Αυτά δεν ενοχλούσαν ιδιαίτερα παλιά διότι μπροστά στους χιλιάδες αποσπασμένους οι λίγες εκατοντάδες δεν πείραζαν τον μεγάλο όγκο των «αποσπασμένων» ούτε το συνδικάτο που ήπια απλά διαφωνούσε.
Σήμερα όμως βλέπουμε και ξέρουμε ότι αποσπάσεις μπορεί να γίνουν μάλλον μόνο σε αυτούς τους «κατά προτεραιότητα». Χωρίς να θέλω να μειώσω την ανάγκη των παραπάνω συναδέλφων τίθεται ένα ζήτημα φέτος αλλά πιστεύω και περισσότερο στο μέλλον.
Γιατί είναι ιερότερη η ανάγκη κάποιων μόνο οικογενειών;
Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν μα ποιος είναι αυτός που λέει ότι η οικογένεια κάποιου πρέπει να είναι «κατά προτεραιότητα». Δηλαδή οι οικογένειες των εκπαιδευτικών είναι κατώτερες; Οι οικογένειες των άλλων Ελλήνων πολιτών; Αυτά θα διχάσουν περισσότερο τον κλάδο μας. Θα δημιουργήσουν ακόμα και μέσα στα Π.Υ.Σ.Π.Ε. αντιπάθειες και προβλήματα στους πολίτες.
Ξέρω, ξέρω, θα μου πείτε: «Τι τα θες τώρα αυτά; Δεν μιλάει κανείς μη χάσει ψηφαλάκια». Ναι το ξέρω ότι κανένας δεν βάζει «επί τον τύπον των ήλων».
Η δουλειά του αιρετού φυσικά δεν είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα μα και να προτείνει λύσεις.
Έτσι η πρόταση μου είναι να εφαρμοστεί η βάση του ελληνικού Συντάγματος για τα «Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα».
'Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)
1.Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.
5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

Να περιοριστούν λοιπόν όλες οι στρεβλώσεις των εξαιρέσεων (4.4.) και να νιώσουν όλοι οι πολίτες ότι δεν είναι τέκνα ενός κατώτερου θεού.Μόρια και διαφάνεια παντού! Όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο!
Αυτά κάνουν τους πολίτες να σέβονται ο ένας τον άλλον.
(Η πρόταση αυτή είναι προσωπική και δεν είναι θέση της παράταξης της Δ.Α.Κ.Ε., φυσικά θα τη θέσω και στα όργανα της παράταξης μιας και την έχω δημόσια κάνει από το βήμα της 85ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου τον Ιούνιο του 2016.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: